Iedereen kan alles maken

Door Fablab Mariahoeve

 • €13.500,00

  100% van €13.500,00


 • 25

  Supporters

 • 2

  Vrijwilligers

 • 0

  Uren te gaan

Deel:

Help mee om deze campagne bekend te maken en plaats de onderstaande banner op je eigen website! Kopieer de HTML-code en zet die op je eigen site zodat bezoekers direct kunnen doorklikken. Dank je wel!

Embed code

<iframe src="https://www.voorjebuurt.nl/campaigns/fablab/widget" width="260px" height="500px" frameborder="0" scrolling="auto"></iframe>

De Crowdfunding is succesvol afgesloten.

Kijk voor de laatste ontwikkelingen op onze website: www.fablabmariahoeve.nl

Iedereen kan alles maken Een FabLab is een openbare toegankelijke plek met computergestuurde productiemiddelen waar ‘iedereen alles kan maken’. In een FabLab vind je apparaten zoals een 3D printer, slimme snijmachines en nog veel meer. Mensen met een verstandelijke beperking hebben niet of nauwelijks toegang tot werkplaatsen (zoals een FabLab) waar ze de beschikking hebben over dergelijke apparatuur. Vandaar het initiatief om een buurt-FabLab op Activiteitencentrum Zwedenburg in te richten. En daar kan echt IEDEREEN alles maken!

Met jouw bijdrage krijgen mensen met een verstandelijke beperking en hun buurtgenoten de mogelijkheid om samen prachtige dingen te creëren en elkaar te ontmoeten in een FabLab. Een prachtige kans voor inclusie in plaats van uitsluiting. Die kans willen we aangrijpen. En jij kunt dit mede mogelijk maken. AC Zwedenburg faciliteert FabLab Mariahoeve in oprichting

Op Activiteitencentrum Zwedenburg biedt Middin dagbesteding aan mensen met een verstandelijke beperking. AC Zwedenburg organiseert steeds meer wijkgerichte activiteiten. Zo verzorgen cliënten, ondersteund door begeleiders, de lunch in het Wijk– en Dienstencentrum en verrichten cliënten diverse werkzaamheden bij winkeliers in de buurt. Op AC Zwedenburg is eind vorig jaar het initiatief genomen om de totstandkoming van een FabLab op het activiteitencentrum te onderzoeken. Voor dit doel is een zeer geschikte, goed toegankelijke ruimte beschikbaar.

Wat kun je in een Fablab doen? Je kunt er snijden, printen, frezen in allerlei materialen in 2D en 3D. Je kunt er dus vooral héél veel maken. Zoals je in de leeszaal van een bibliotheek toegang tot kennis hebt, vind je in een FabLab toegang tot een aantal gedeelde computergestuurde productiemiddelen. Voor het gebruik van de machines wordt een vergoeding gevraagd. Vrijwilligers helpen je bij het gebruik van de machines.

Lasersnijder laseraction Een goed begin is meer dan het halve werk! Je bijdrage wordt ingezet om een lasersnijder aan te schaffen. Dit is dan meteen de eerste machine van ons FabLab. Met een lasersnijder zijn veel bewerkingen mogelijk en het vormt eigenlijk het hart van het FabLab. We zijn er zeker van dat dit een voldoende basis is om de werkplaats snel (binnen een jaar) te laten uitgroeien tot een volwaardig FabLab met o.a. 3D printer, CNC frees, vinylcutter, borduurmachines, computers en software.    

 

 

Uniek pionier-project

Inmiddels zijn er ca. 30 Fablab initiatieven in de Benelux. Realisering van een FabLab op Zwedenburg maakt de daar aanwezige machines beschikbaar voor o.a. buurtbewoners en scholieren in Mariahoeve. Maar dus ook voor de cliënten van Middin, mensen met een beperking. Dat is werkelijk uniek! Zo kunnen ook zij  direct of indirect kennis  maken met deze innovatieve hulpmiddelen. Dit kan vervolgens weer leiden tot interessante producten die onze cliënten gaan maken. Dit is niet alleen uniek in Nederland, maar uniek tot ver buiten de landsgrenzen. Opgedane kennis en ervaring met het FabLab gaan we natuurlijk delen met collega (zorg)instellingen, of met andere geïnteresseerden in ons pionierwerk. Wij werken samen met: buurtbewoners – wijkberaad Mariahoeve – repareercafé Mariahoeve – scholen in Mariahoeve e.o. – beeldend kunstenaars –  FabLab stadsbibliotheek Zoetermeer perkset Doneer We kunnen veel tegenprestaties bieden voor je donatie. Een overzicht vind je op deze pagina. De mogelijkheden zijn groot. Bijvoorbeeld het maken van je eigen product met de lasersnijder (1 uur, of 1 dagdeel). Wanneer je hiervoor kiest, kijken we samen naar de mogelijkheden hoe het product te realiseren. Door te doneren draag je bij aan:

 • emancipatie en inclusie van mensen met een verstandelijke beperking
 • versterking van de buurtcohesie
 • beschikbaarheid van innovatieve productiemiddelen voor buurtbewoners
 • inzichtelijk en tastbaar maken van nieuwe beroepsmogelijkheden voor jongeren
 • een economie van delen in plaats van een economie van hebben
 • de totstandkoming van een werkplaats waar je zelf ook gebruik van kan maken

gg55

Wat te denken van dit halssieraad? Uitvoerbaar in diverse kleuren en uitgesneden in bijvoorbeeld ego-vriendelijke rubber, leer of textiel.

Jij verdient een decoratie! Wat te denken van dit halssieraad? Uitvoerbaar in diverse kleuren en uitgesneden in bijvoorbeeld eco-vriendelijke rubber, leer of textiel.

Wat kun je nu zoal maken met een lasersnijder? Van alles. Hieronder vele voorbeelden. Er zit vast ook iets tussen dat jij zou willen maken. Doneer en kom dat maken bij een workshop in onze toekomstige werkplaats. collectie01 collectie02 collectie3

9 Reacties

 1. Rosegaar omgevingsmanagement

  Veel succes met jullie campagne! Deze donatie wordt jullie aangeboden namens één van mijn opdrachtgevers. Met vriendelijke groet, Marlous Rosegaar

  • Peter

   Wat een fantastische bijdrage. Dit helpt enorm om het beoogde doel dichter bij te brengen. Nog maar een paar weken en we hebben nog wat ijzers in het vuur. Het ziet er naar uit dat we de campagne goed kunnen gaan afsluiten.

 2. Marie-Jose Muller

  Geweldig initiatief! Ik hoop dat jullie je target halen voor het eind van het jaar.
  Veel succes.

Geef een reactie

 1. middin/ ac zwedenburg
  €5.807,00
 2. Dorinda Altena
  €10,00
 3. Gertrude
  €50,00
 4. Lilian Grouls
  €5,00
 5. Anoniem
  €1.000,00
 6. Anoniem
  €52,00
 7. Richard van Schaik
  €10,00
 8. jon
  €40,00
 9. Frouckje
  €40,00
 10. Donaties AC Zwedenburg
  €111,00
 11. Ellen van den Bergh
  €15,00
 12. Anoniem
  €7,00
 13. Rosegaar omgevingsmanagement
  €323,00
 14. Peter
  €25,00
 15. Gonne
  €15,00
 16. Anoniem
  €15,00
 17. Saskia de Zeeuw
  €15,00
 18. Anoniem
  €15,00
 19. her Putman
  €100,00
 20. Fonds 1818
  €4.300,00
 21. HJ Hilbolling
  €1.000,00
 22. Wijk Mariahoeve
  €200,00
 23. Michiel De Vlam
  €200,00
 24. Wiron Mostert
  €10,00
 25. Anoniem
  €135,00

Deze Campagne is afgelopen. Het is niet meer mogelijk om bij te dragen.

 • 11 Supporters

  Super dat je wilt bijdragen aan dit project. Vul hier een bedrag naar keuze in!

 • Supporters

  Een donatie van Euro 5,-? Dat maakt jou een topper. Je ontvangt een High Five via de email (met geluid!)

 • 2 Supporters

  Ook jij bent een kanjer met een donatie van 2 x 5 Euro. Je ontvangt een High Five via de post. Ophalen mag ook. Graag zelfs. Het is een bijzondere kaart van stevig karton of MDF, die is uitgesneden op de lasersnijder. Daarna gekleurd door onze cliënten. Beschikbare kleuren: groen, magenta, blauw en oranje. Formaat A5. Ook mooi op de vensterbank of de schoorsteen.

 • 1 Supporter
  Van 25 nog 24 beschikbaar

  Kom gezellig naar het Wijk & Dienstencentrum in Mariahoeve. Je krijgt koffie en appeltaart en we praten je bij over de laatste ontwikkelingen over de crowdfunding en wat je allemaal in het fablab kunt verwachten en doen.

 • 4 Supporters

  Stuur ons digitaal een foto naar keuze. Deze wordt op een stevige onderlaag full color geprint op een flatbedprinter en op de lasersnijder tot puzzel gesneden. Aantal puzzelstukjes in overleg. Formaat A4.

 • Supporters
  Van 25 nog 25 beschikbaar

  Stuur een digitale foto op ‘en profil’ en wij bewerken de foto en snijden deze uit in MDF. Afwerking met zwarte verf, magenta, groen, blauw of oranje. Je kunt het resultaat graag op komen halen, of we sturen het je toe.

 • 1 Supporter
  Van 50 nog 49 beschikbaar

  Ontvang 25 x je eigen gegraveerde visitekaartje op fineer van ca. 1 mm dik. We gebruiken lichte houtsoorten, zoals essen, esdoorn en berkenhout. Inclusief bewaardoosje. We sturen de kaartjes op, maar je mag ze ook graag komen ophalen. Ontwerp in overleg.

 • Supporters
  Van 25 nog 25 beschikbaar

  Je ontvangt een originele uitnodiging voor de opening van de werkplaats.

 • Supporters
  Van 25 nog 25 beschikbaar

  1 uur gebruik FabLab met begeleiding. Neem iets mee dat we kunnen graveren. Je broodplank? Maar er kan veel meer natuurlijk!

 • Supporters
  Van 25 nog 25 beschikbaar

  Maak je eigen product in de werkplaats met begeleiding (1 uur). Product in overleg. Er zijn talloze mogelijkheden. (materiaalkosten voor eigen rekening).

 • Supporters
  Van 20 nog 20 beschikbaar

  Stuur een tekening van je naam of logo en deze worden in 3D geprint van marsepein. Kosten per 100 gram. Ook een originele, smaakvolle en smakelijke surprise.

 • 2 Supporters
  Van 20 nog 18 beschikbaar

  Neem deel aan een van de workhops die we nu al in ons activtiteitencentrum geven. Er zijn workshops keramiek, houtbewerken, vilten, cupcakes maken en boekbinden. Je werkt samen met onze cliënten en gaat naar huis met een mooi product. Prijs op basis van twee personen. Max. aantal personen per workshop 4.

 • Supporters
  Van 10 nog 10 beschikbaar

  Dagdeel workshop lasersnijden. En je maakt je eigen product. Er zijn talloze mogelijkheden. Van gegraveerde flessen tot klokken. Van bouwplaten tot puzzels. Of: wat dacht je van je eigen schaakbord + schaakstukken?

 • Supporters
  Van 50 nog 50 beschikbaar

  Dagdeel gebruik werkplaats. Alleen na volgen van workshop lasersnijden. Meerdere dagdelen mogelijk. Prijs per dagdeel.

 • Supporters
  Van 15 nog 15 beschikbaar

  Wat een mooie bijdrage aan ons initiatief! Jij moet gedecoreerd worden. Je ontvangt van ons een prachtig ontworpen halssieraad. Maar ook een eigen ontwerp kan. Diverse materialen mogelijk.

 • 1 Supporter
  Van 10 nog 9 beschikbaar

  Ontvang 125 x je eigen gegraveerde visitekaartje op fineer van ca. 1 mm dik. We gebruiken lichte houtsoorten, zoals essen, esdoorn en berkenhout. Inclusief bewaardoosjes. Ontwerp in overleg.

 • 1 Supporter
  Van 2 nog 1 beschikbaar

  Jouw naam op de lasersnijder

 • Supporters
  Van 4 nog 4 beschikbaar

  Jouw naam in de Hall of Fame (bv. zuil bij entree)

 • 2 Supporters
  Uitverkocht!

  Zeer uitgebreide toegang tot de werkplaats (50 dagdelen)

This Campagne has ended. No more pledges can be made.

 • 1 Backers
  1 Vrijwilligers nodig

  Bedenkt Projecten / producten / workshops die in het FabLab uitgevoerd kunnen worden

 • 1 Backers
  1 Vrijwilligers nodig

  Begeleid bezoekers bij het gebruik van de machines in het FabLab