Steun de Hooge Nesse!

Door Stichting Hooge Nesse Veerplaat

 • €10.500,00

  100% van €10.500,00


 • 29

  Supporters

 • 0

  Vrijwilligers

 • 0

  Uren te gaan

Deel:

Help mee om deze campagne bekend te maken en plaats de onderstaande banner op je eigen website! Kopieer de HTML-code en zet die op je eigen site zodat bezoekers direct kunnen doorklikken. Dank je wel!

Embed code

<iframe src="https://www.voorjebuurt.nl/campaigns/hoogenesse/widget" width="260px" height="500px" frameborder="0" scrolling="auto"></iframe>

Provincie-Zuid-Holland bijdrage

Steun het groene onderwijsproject!

MBO studenten hebben bij de Stichting Hooge Nesse Veerplaat een prachtige en uitdagend plan ingediend om met een project ‘smart technology’ de natuur van buiten naar binnen te brengen in het te realiseren Natuur en Milieu Educatief centrum. Denk aan webcams gericht op het buizerdnest, de zwaluwwand, in een konijnenhol en zo nog veel meer en dan in het gebouw een groot scherm waarop deze prachtige natuurlijke omgeving live in het gebouw zichtbaar is! Dat geweldig mooie initiatief van de MBO leerlingen kost geld en dat is er niet en daar hebben we jullie voor nodig. Steun de leerlingen om dit mooie onderwijsproject voor ons te kunnen realiseren! Gaan we over het streefbedrag heen dan komen er gewoon meer webcams en of meer schermen, dus gewoon doorgaan met doneren!

Wat is de Hooge Nesse? De Hooge Nesse is een voormalig slibdepot dat is gesaneerd en waar een uniek natuurgebied is ontstaan met deels een open riet landschap op 8 meter boven NAP. Het is een paradijs voor allerlei bijzondere riet- en zangvogels, roofvogels, klein wild, vlinders en fauna. De Stichting Hooge Nesse Veerplaat (SHNV) bouwt in 2017 samen met het onderwijs een autarkisch Natuur en Milieu Educatief centrum naast de speelpolder op de Hooge Nesse. Het gebied wordt door de impuls met een NME-gebouw onderscheidend in sfeer, uitstraling, natuurwaarden, duurzaamheid, maatschappelijke samenwerking, participatie en sportief gebruik. Studenten van het HBO (SUS-ateliers HSR) hebben het gebouw ontworpen en gaan het samen met diverse MBO’s uit de regio en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt (leerwerkbedrijf Zwijndrecht Werkt) realiseren. “Iedere bezoeker moet van alle verborgen plekjes in de natuur kunnen genieten” zegt  Gerard, MBO student met natuur en techniek in het pakket, “en dit project past perfect bij onze opleiding. Het is uitdagend, innovatief en maatschappelijk relevant!” Nou dat was niet tegen dovemans oren gezegd en bestuurslid Jan Huisman gaat de studenten begeleiding zodat het eindresultaat uitgevoerd kan worden op de Hooge Nesse Veerplaat.

De opdracht De opdracht aan de studenten luidt: Ontwerp een draadloos, hufterproof, weerbestendig, zelfvoorzienend qua energie systeem om met behulp van camera’s de natuur in en om de Hooge Nesse Veerplaat zichtbaar te maken in het te bouwen Natuur en Milieu Educatief Centrum. Maak daarna een begroting met het budget ontstaan naar aanleiding van de crowdfunding. Indien nodig regel extra sponsors om het systeem te kunnen uitvoeren en voer het systeem uit. Fatema reageerde hier heel enthousiast op: “We mogen iets bedenken en dan ook uitvoeren als we de begroting rond krijgen. Super cool!”

Iedereen die een bijdrage aan de campagne levert krijgt een tegenprestatie. Die zie je hiernaast staan. Natuurlijk draag je bij aan een heel gaaf, belangrijk en inspirerend project maar graag laten we je kennis maken met allerlei activiteiten die de stichting in en om het gebied organiseert.

De hele feestmaand december gaan we de boer op om mensen te activeren en kan je bijdragen aan de campagne. Als we het streefbedrag halen dan kunnen de studenten in de zomer aan de slag en na de zomervakantie moet het dan klaar kunnen zijn en kunt u komen genieten van al het moois dat de natuur op de Hooge Nesse Veerplaat u te bieden heeft. Niet aarzelen steun ons nu!

Hooge Nesse Veerplaat: een uniek gebied waar iedereen de natuur kan komen beleven! Doneer en maak dit de toekomst: MBO leerlingen in groepjes aan het werk met een natuurproject.

smart-tech

7 Reacties

 1. Wim Los

  Enthousiasme van het bestuur en de vrijwilligers hebben van dit project de Hooge Nesse een succesvol geheel gemaakt. En de bewoners van de Zwijndrechtse Waard zijn de overall winnaars met “sport en spel en natuur vlak bij huis”. !!

Geef een reactie

 1. Anoniem
  €235,00
 2. Johan Stel, van der
  €10,00
 3. Corrie Wapperom
  €10,00
 4. Anoniem
  €5,00
 5. Ron Stevense
  €20,00
 6. Marieke Limberger
  €10,00
 7. Wim Los
  €10,00
 8. Provincie Zuid-Holland
  €5.000,00
 9. Ronald Germans
  €5,00
 10. Martijn Luigies
  €5,00
 11. Anoniem
  €10,00
 12. Anoniem
  €10,00
 13. Rijna Rozendaal
  €10,00
 14. Angeline Brouwer
  €5,00
 15. Anoniem
  €5,00
 16. Stichting Schone Nes Emans
  €5.000,00
 17. Sara Germans-Huisman
  €5,00
 18. Esther Rozendaal
  €10,00
 19. Jacques Rozendaal
  €50,00
 20. Anoniem
  €25,00
 21. Marcel Huisman
  €5,00
 22. Anoniem
  €5,00
 23. hennie daalmeijer
  €5,00
 24. Arja van de velde
  €5,00
 25. jan huisman
  €5,00
 26. Anoniem
  €10,00
 27. Tim Bakker
  €5,00
 28. Joke
  €10,00
 29. Anoniem
  €10,00

Deze Campagne is afgelopen. Het is niet meer mogelijk om bij te dragen.

 • 18 Supporters

  Bedankt voor je bijdrage. Vul hier een bedrag naar keuze in vanaf 5 euro!

 • 10 Supporters

  Als dank voor je bijdrage nodigen we je graag uit voor de opening

 • 1 Supporter

  Naast de uitnodiging voor de opening krijg jij een natuurrondleiding met een natuurgids!

 • Supporters

  Naast die opening en natuurrondleiding ontvang jij als dank een gave foto excursie met natuurfotograaf

 • Supporters

  Een opening, natuurrondleiding en foto excursie is niet genoeg! We zijn je zo dankbaar dat jij als sponsor ook nog een plekje krijgt op de sponsorpagina van onze website!

This Campagne has ended. No more pledges can be made.

 • 0 Backers
  1 Vrijwilligers nodig