Help Jaffa Jaffa de zomer door!

Door Jaffa Jaffa

 • €1.580,00

  105% van €1.500,00


 • 38

  Supporters

 • 0

  Vrijwilligers

 • 0

  Uren te gaan

Deel:

Help mee om deze campagne bekend te maken en plaats de onderstaande banner op je eigen website! Kopieer de HTML-code en zet die op je eigen site zodat bezoekers direct kunnen doorklikken. Dank je wel!

Embed code

<iframe src="https://www.voorjebuurt.nl/campaigns/jaffajaffa/widget" width="260px" height="500px" frameborder="0" scrolling="auto"></iframe>

 


Update: Feest!  We hebben ons doel gehaald! Omdat we ons doel eerder hebben behaald dan de oorspronkelijk ingestelde deadline hebben we besloten om de campagne eerder te stoppen. 


365 dagen lang, van 1 september 2016 tot 1 september 2017, verblijft filmmaker Marnix in zijn eigen straat. Want, waarom zou je naar de andere kant van de wereld afreizen om mensen te leren kennen als je niet eens weet wie je eigen buurman is? Marnix woont een jaar in Jaffa Jaffa op de Javastraat in Amsterdam oost waar hij activiteiten organiseert om buurtgenoten samen te brengen. Met jouw hulp help jij Marnix de zomer door en zorg je ervoor dat hij nog meer voor de buurt kan betekenen.

Eén van de bekendste straten van Amsterdam. Precies een kilometer lang en een grote diversiteit aan winkels, huizen, mensen, religies en etniciteiten. Het is Amsterdam in het klein.

In Jaffa Jaffa is Marnix een jaar lang aangewezen op zijn straatgenoten. Hij zoekt ze op, praat met hen, steekt zijn handen uit de mouwen om buurtgenoten te helpen,  organiseert activiteiten voor de buurt en vertelt ter inspiratie al deze verhalen weer verder. Door zijn wereld te verkleinen, hoopt Marnix meer tijd en oog te krijgen voor de mensen die in dezelfde straat wonen en werken. Een diverse groep mensen met verschillende nationaliteiten, religies, leeftijden, sociale klassen en ieder met zijn eigen verhaal. Het zijn z’n eigen buren, maar normaal gesproken loopt hij hen straal voorbij zonder gedag te zeggen. Want waarom zou je?

Het doel van het project is om in de Indische buurt het onderlinge contact en begrip te vergroten. Daardoor ontstaat een grotere betrokkenheid in de buurt en verbreed dat hopelijk het perspectief van bewoners en kijkers. Met deze vorm van community art wordt er publiekelijk en met artistieke kwaliteit uiting gegeven aan wat er leeft in de Indische buurt en wordt de anonimiteit in de buurt verkleind. Jaffa Jaffa wil ook andere buurten inspireren, in Amsterdam, en in de rest van de wereld.

Het is niet alleen een project van Marnix als filmmaker, maar van de gehele buurt die participeert in het project. Niet alleen buurtbewoners maar ook ondernemers in de Javastraat komen aan bod.

Steun Marnix

Inmiddels zijn de eerste negen maanden van het project voorbij en is Marnix ondersteund door familie en vrienden. Voor de laatste maanden zou hij heel blij zijn met jouw steun! Marnix organiseert (of draagt bij aan het organiseren van) evenementen en bijeenkomsten voor de buurt die ervoor moeten zorgen dat er weer een verbinding ontstaat. Denk aan het Indische Buurt festival, een Iftar tijdens de ramadan, Pride Oost. Naast de aankleding, boodschappen en benodigdheden hiervoor, heeft hij nog zijn productiekosten voor zijn vlogs en zijn team daarom heen. Om het project tot een goed einde te brengen, hebben wij een begrotingsgat van €1500,- te vullen. Dit alles om de verbinding in de buurt nog hechter te maken en jou op de hoogte te brengen van hoe het gaat. En bovendien kunnen er nog meer evenementen worden georganiseerd waar jij natuurlijk ook meer dan welkom bent! Jaffa Jaffa is een project dat navolging verdient en dat ook ongetwijfeld zal krijgen. Een grotere saamhorigheid in de buurt is de sleutel  voor een betere buurt, een betere stad, een betere wereld. Dat het door Jaffa Jaffa beter wordt, is nu al te merken! En jij wordt er beter van door daar jouw steentje aan bij te dragen.

Help jij Jaffa Jaffa de zomer door? Dan maak je kans op een origineel Jaffa Jaffa-spijkerjack of een persoonlijke rondleiding door de straat met als afsluiting een maaltijd bij het enige echte Jaffa Eethuis! Aan het einde van de campagne loten we onder onder de donateurs die een donatie vanaf 50 euro of een donatie vanaf 75 euro hebben gedaan. Elke donateur krijgt overigens een uitnodiging voor het spetterende Jaffa Jaffa-eindfeest op 31 augustus! 

19 Reacties

 1. Lennart Ephraim

  Gaaf project en altijd leuk om de
  Vlogs te kijken, maar what happened to BrainWave Productions ; )

 2. Sanne van Ettinger

  Hi Marnix, ik kijk graag naar je vlogs! Vind het een super project. Hou nog even vol 😉 Groetjes, Sanne

 3. Florian Pijnacker Hordijk

  Je hebt een mooi project gemaakt! Met je ruime blik naar andere toe ben je mooie mensen tegen gekomen maar ben jezelf ook mooier geworden! Ga zo door!

 4. Michiel van Dijken

  Nog ff 2 maandjes volhouden Marnix! Echt respect voor je toewijding voor de Java straat en al haar bewoners. Inspirerend.

 5. Fenna De Leeuw

  Tof project! Goed voor de verbindijg in de buurt. Dat is een donatie zeker waard!

 6. Dianne Geerds

  Go go go!!! Jaffa Jaffa for evah! Of in ieder geval nog eventjes dan xx Dianne

 7. Marianne Ament

  Het allerbeste beterebuurtplan van 2017 verdient een financieel steuntje in de rug!!

Geef een reactie

 1. Vera
  €20,00
 2. Anoniem
  €800,00
 3. Jordy Schonkeren
  €10,00
 4. Lennart Ephraim
  €50,00
 5. Sanne van Ettinger
  €10,00
 6. Erik Visser
  €15,00
 7. Stan Guldemond
  €5,00
 8. Barbara ten Hoedt
  €5,00
 9. Glenn Scheer
  €20,00
 10. Anoniem
  €5,00
 11. Anoniem
  €5,00
 12. Ivo Burm
  €20,00
 13. Lukas Molenaar
  €20,00
 14. Michiel van Dijken
  €75,00
 15. Sierdjan Westen
  €10,00
 16. Leonie Kerkhoven
  €5,00
 17. Passie Tanna
  €10,00
 18. Anoniem
  €25,00
 19. Marc Van Bussel
  €5,00
 20. Anoniem
  €50,00
 21. Mette Raaphorst
  €5,00
 22. Anoniem
  €15,00
 23. Kim Spraakman
  €5,00
 24. Fenna De Leeuw
  €5,00
 25. Arienne van Leussen
  €50,00
 26. Wouter Wildbret
  €5,00
 27. Simone Van diemen
  €10,00
 28. Davide Magagna
  €50,00
 29. Anoniem
  €100,00
 30. Anoniem
  €10,00
 31. Gijs Rietveldt
  €5,00
 32. Jair Smids
  €5,00
 33. Dianne Geerds
  €50,00
 34. Janneke Van der Vloed
  €15,00
 35. Peter
  €50,00
 36. Anoniem
  €20,00
 37. Anoniem
  €5,00
 38. Geert Westert
  €10,00

Deze Campagne is afgelopen. Het is niet meer mogelijk om bij te dragen.

 • 34 Supporters

  Dank voor je donatie! Ook ontvang je een uitnodiging voor het Jaffa Jaffa eindfeest op 31 augustus. Dat wordt een spectaculair festival waarbij alle bijzondere items, evenementen en mensen die het afgelopen jaar onderdeel waren van Jaffa Jaffa aan bod zullen komen. Daar wil je bij zijn!

 • 3 Supporters

  Dank voor je donatie! Je maakt kans op een persoonlijke rondleiding van Marnix door de inmiddels beroemde Javastraat. Aansluitend een diner bij steakhouse Jaffa. Aan het eind van de campagne loten we een naam.

 • 1 Supporter

  Dank voor je donatie! Je maakt kans op een custom-made Jaffa Jaffa spijkerjack. Aan het eind van de campagne loten we een naam.

This Campagne has ended. No more pledges can be made.

 • 0 Backers
  1 Vrijwilligers nodig