Kattencafé Kopjes

Door Lenny Popelier

 • €32.715,00

  109% van €30.000,00


 • 975

  Supporters

 • 0

  Vrijwilligers

 • 0

  Uren te gaan

Deel:

Help mee om deze campagne bekend te maken en plaats de onderstaande banner op je eigen website! Kopieer de HTML-code en zet die op je eigen site zodat bezoekers direct kunnen doorklikken. Dank je wel!

Embed code

<iframe src="https://www.voorjebuurt.nl/campaigns/kopjes/widget" width="260px" height="500px" frameborder="0" scrolling="auto"></iframe>

Na Londen, Parijs en Berlijn kon Amsterdam niet langer op zich laten wachten. Kopjes wordt het eerste kattencafe van Amsterdam. Lijkt een catachino drinken in een zee van zachte pootjes en staarten jou ook zo fantastisch? Lucky you! Dit is binnenkort realiteit voor alle Nederlandse kattenliefhebbers. Doe nu mee om Kopjes mogelijk te maken!

Update: crowdfundingcampagne van Kopjes is gesloten! Het is dus niet meer mogelijk om bij te dragen.

Nu de funding over de 100% heen is kan ik zorgen dat Kopjes nog paradijselijker wordt dan het in eerste instantie zou worden. Het extra geld wil ik in ieder geval gebruiken voor een goede epoxy vloer (een gietvloer) dit is naadloos en mede daardoor erg hygiënisch en ook prettig voor de katten. Zo’n vloer is erg duur dus met het stukje extra funding kan ik dit hopelijk veroorloven.

Wat is een kattencafe?
Het concept ‘kattencafé’ is jaren geleden ontstaan in Taiwan en is vooral in Japan een populair fenomeen. Sinds een paar jaar waaien de kattenparadijsjes naar de Westerse wereld, maar in Nederland bleef dit tot nu toe uit. Kopjes wordt het eerste kattencafé van Nederland. In het kattencafé hier vinden thuisloze kittens een purrfect nieuw huisje en vindt de bezoeker kattenliefde, goede koffie, vers gebakken taart en een instant ontspannen gevoel waardoor je ultra gelukkig weer de deur uitgaat.

kattencafe kopjes crowdfunding voor je buurt

Ik, Lenny Popelier (30 jaar) ben het gezicht achter Kopjes. Als groot kattenliefhebster ben ik gestart met deze crowdfundingcampagne om zo Kopjes te kunnen realiseren. Toen ik vorig jaar in Tokyo een kattencafé bezocht was ik onmiddellijk verliefd op dit fenomeen. Toen was Kopjes geboren en sindsdien ben ik vastberaden aan de slag gegaan om de deuren te open van het eerste Nederlandse kattencafe. Via deze weg hoop ik 30.000 euro aan funding te gaan verzamelen. Het zou fantastisch zijn als jullie mijn droom en die van alle Amsterdamse katttenliefhebbers kunnen supporten.

kattencafe kopjes crowdfunding voor je buurt

Thuisloze katten een thuis bieden
Kopjes biedt een thuis voor katten uit verschillende Amsterdamse asielen en aan katten die niet meer in hun eigen huisje kunnen blijven wonen. De katten die in Kopjes komen wonen voelen zich prettig in een omgeving met andere katten en mensen. Om hier zeker van te zijn werk ik samen met verschillende asielen in Amsterdam en omgeving. Om ervoor te zorgen dat Kopjes een echt kattenparadijs is voor zowel de katten als de gasten zullen er duidelijke huisregels zijn en mogen er niet te veel mensen tegelijk binnen zijn. Ook hebben de katten voldoende bewegingsvrijheid en speelmogelijkheden, zodat de katten kunnen klauteren en kroelen en ze niks tekort komen. Het belangrijkste doel van Kopjes is dat de katten een gezond, gelukkig en zorgeloos leven kunnen leiden.

kattencafe kopjes crowdfunding voor je buurt

Wat gaat er met al dat geld gebeuren?
Ik ben druk op zoek naar een geschikte locatie in Amsterdam-Noord. Ik heb budget nodig voor de eerste maanden huur in de periode dat Kopjes verbouwd wordt. Het pand zal verbouwd moeten worden zodat de omgeving ideaal is voor de katten. Denk aan een aparte ruimte voor de kattenbakken, goede ventilatie en een afgesloten ruimte tussen het gedeelte waar de katten zijn en de keuken.
Voor de katten zelf heb ik budget nodig om de asielen of particulieren te kunnen vergoeden in de kosten die zij hebben gemaakt en een dierenverzekering voor iedere kat zodat de kosten gedekt zijn als zij onverhoopt ziek worden. De inrichting voor de katten, krabtorens en klimpalen maken we grotendeels zelf. Dan is er nog het meubilair voor het cafe zelf en kosten voor bijvoorbeeld koeling, espresso apparaat en een vaatwasser. En ga zo nog maar even verder. Hoe meer we kunnen inzamelen des te (katten)paradijselijker kan ik Kopjes maken. Ik weet zeker dat Kopjes een groot succes zal worden, voor de katten maar ook voor de mensen die hier een fijn verlengstuk van hun huiskamer gaan vinden.Kijk hier voor de veelgestelde vragen. Meer informatie over de tegenprestaties vind je onderaan de pagina.Wil je op de hoogte blijven van Kopjes like ons dan op Facebook, volg ons op Instagram en bezoek de website www.kattencafekopjes.nl.Wil jij helpen deze droom te realiseren? Doe een bijdrage en ontvang één van de purrrks.Alvast een hele lading liefde voor de steun!

kattencafe kopjes crowdfunding voor je buurt

kattencafe kopjes crowdfunding voor je buurt

Extra informatie bij de purrrks (tegenprestaties)

De entree van Kopjes zal 3 euro gaan bedragen. Deze kosten zijn nodig om de katten gelukkig en gezond te houden en om het cafe rendabel te houden zodat het kan blijven bestaan. Zie het als een cat tax. Een kattencafe is geen normaal cafe, er komen veel extra kosten kijken bij de verzorging van de katten en deze zijn door de entreeprijs gedekt.

De toegangsvouchers en de Negen Levens kaart worden einde augustus verzonden. Ben je met Facebook geregistreerd dan worden de vouchers naar het e-mailadres verstuurd dat bij jouw Facebook-account hoort.

Met de toegangsvouchers heb je voorrang op de andere gasten die willen reserveren. Ben je een funder met een voucher dan heb je dus voorang. Wij verwachten dat Kopjes net zo’n storm gaat lopen als het kattencafe in Londen dus een voorrangsreservering komt zeker van pas.

De T-shirts en tote bags zijn exclusief voor Kopjes ontworpen designs, deze worden in een limited editon oplage geproduceerd. Vergeet niet je maat te vermelden bij de T-shirts. Zodra de crowdfunding is afgelopen neem ik contact met jullie op over adresgegevens en de maten van T-shirts.

kattencafe kopjes crowdfunding voor je buurt
Hot Cat Date: Kom samen met je (cat)lover naar een speciale caturday afternoon. Deze middag vindt plaats voor de opening van Kopjes. Jij bent dus zo een van de eerste die in Kopjes komt en als eerste de kitties kan ontmoeten. Geniet van een high tea, met homemade taart, lekkere thee en jouw nieuwe furry friends. Tijdens deze avond vindt ook de eerste try out van de Kopjes cat movie night plaats. Denk een uur lang de beste online kattenfilmpjes op groot scherm.. dromen komen uit.

Caturday Afternoon Club: Word lid van de caturday afternoon club en kom naar de caturday afternoons. Bij deze middagen wil je zijn, want zo ben je voor de opening in Kopjes en kan je alvast onze heerlijke taart voorproeven en rustig onze poezenbeesten leren kennen. We sturen je de data van de speciale caturday afternoons toe en je kan er naar zoveel komen als je wil. Tijdens deze kittea parties kunnen onze katten wennen aan de mensen die in Kopjes gaan komen. Op de caturday afternoons serveren we thee, koffie, verse ijsthee en huisgemaakte limonade en kan je al onze taarten en andere sweets alvast uitproberen.

Foster Parents Poes: Sponsor een Kopjes kat voor een jaar. Je naam wordt genoemd op zijn profiel op de website en in het cafe. Je krijgt een sponsor pack, met al de informatie over jouw kat, een foto met jouw kat, updates over hoe het met jouw kitty gaat en waar hij zoal mee bezig is. Je bent automatisch een “Luxe Poes” dus VIP toegang heel het jaar en je bent uitgenodigd voor de caturday afternoons. En natuurlijk katten stickers galore.

Huiskat: Adopteer een Kopjes kat voor het leven en geef jouw adoptie kitty een naam. Je naam wordt genoemd op zijn profiel, op de website en in het cafe. Je krijgt een sponsor pack, met al de informatie over jouw kat, een foto met jouw kat, updates over hoe het met jouw kitty gaat en waar hij zoal mee bezig is. Je bent automatisch een “Luxe Poes” dus vip toegang heel het jaar en je bent uitgenodigd voor de caturday afternoons. En natuurlijk katten stickers galore.

BFFF Best Feline Friends Forever: Kopjes is jouw nieuwste hang-out, want hier is voor jou alles van het huis en heb je altijd gegarandeerd plek op jouw speciale stoel. Ook ben je altijd uitgenodigd op speciale avonden die in Kopjes worden georganiseerd denk Crazy Crafty Cat Night of het Kopjes Online Cat Video Festival. Je hebt toegang tot de caturday afternoons en krijgt al de bovengenoemde purrks. Ook niet onbelangrijk, zoveel kattenstickers als je maar kan wensen. En natuurlijk een weelde aan kattenliefde.

Geef een reactie


 1. €32.715,00

Deze Campagne is afgelopen. Het is niet meer mogelijk om bij te dragen.

 • 115 Supporters
  Van 200 nog 85 beschikbaar

  Private purrty winactie Maak voor 5 euro kans op een privé feestje in Kopjes voor 20p. Incl homemade cakes, cookies en andere sweets. Winnaar wordt bekend na de crowdfunding

 • 184 Supporters
  Van 200 nog 16 beschikbaar

  Kopjes starterkit Support Kopjes en ontvang via de post een pawsome bundeltje cat fun; Kopjes kattenstickers, en twee Kopjes postcards.

 • 109 Supporters
  Van 300 nog 191 beschikbaar

  Cats & Coffee! Koop vooraf jouw eerste twee bezoekjes aan Kopjes, ontvang ook twee coupons voor een catachino of andere consumptie. Vouchers worden eind aug gemaild.

 • 153 Supporters
  Van 300 nog 147 beschikbaar

  Purrfect date Koop vooraf twee bezoeken voor jou en je liefde, beste vriendin, zus, moeder, opa, oma, buurvrouw of een ander katten enthousiast persoon.

 • 156 Supporters
  Van 300 nog 144 beschikbaar

  Cats, Coffee & Cake! Koop vooraf twee bezoeken aan Kopjes en ontvang een coupon voor een catachino of een kittea en een stuk home-made taart tijdens elk bezoek.

 • 78 Supporters
  Van 100 nog 22 beschikbaar

  Fashion cat: katoenen tas. Kies uit een poezige illustratie of de quote “You’ve cat to be kitten me right meow" + postcards met jouw illustratie.

 • 86 Supporters
  Van 100 nog 14 beschikbaar

  Fashion cat: kantoenen t-shirt. Kies uit een poezige illustratie of de quote “You’ve cat to be kitten me right meow" en uit de maten s, m, l. + postcards met jouw illustratie.

 • 33 Supporters
  Van 100 nog 67 beschikbaar

  Negen Levens-kaart. Negen keer toegang tot Kopjes + consumptie en daarmee negen momenten van intens geluk en kattenliefde. Plus kattenstickers en een postcard. Meow!

 • 22 Supporters
  Van 50 nog 28 beschikbaar

  Crazy cat lady goodiebag. Met Kopjes T-shirt, Kopjes katoenen tasje (met illustratie of quote), Kopjes stickers, Kopjes postcard en homemade Kopjes cookies.

 • 2 Supporters
  Van 50 nog 48 beschikbaar

  Crazy cat goodiebag. Goodiebag met purrfect treats voor de crazy cat; Kopjes drink en voederbakje, Kopjes cattoys en een kittig halsbandje.

 • 15 Supporters
  Van 50 nog 35 beschikbaar

  Hot cat date voor opening van Kopjes Kom samen met je (cat)lover naar een caturday afternoon voor de opening. Met high tea, met homemade taart, thee, furry friends en cat movie night!

 • 10 Supporters
  Van 100 nog 90 beschikbaar

  Caturday afternoon club. Kom naar alle caturday afternoons! We serveren thee, koffie, verse ijsthee en huisgemaakte limonade en probeer al onze taarten en andere sweets.

 • 4 Supporters
  Van 50 nog 46 beschikbaar

  Luxe poes. Heel het jaar VIP toegang. Hiermee ben je altijd verzekerd van een reservering bij Kopjes. En mag je altijd gratis naar binnen. Purrfect!

 • 3 Supporters
  Van 5 nog 2 beschikbaar

  Kattenkunst. Vijf artiesten maken een gesigneerde kattenprint voor Kopjes.

 • 3 Supporters
  Van 10 nog 7 beschikbaar

  Private Purrty. Voor een middag of een avond is Kopjes van jou. Inclusief volledig verzorgd zoet high tea buffet en huisgemaakte limonade en ijsthee. Max 20p.

 • Supporters
  Van 10 nog 10 beschikbaar

  Foster parents poes + Luxe poes + caturday afternoon club Sponsor een Kopjes kat voor een jaar. Je naam staat op zijn profiel op de website en in het café. Je krijgt info over jouw kat, foto's en updates.

 • 1 Supporter
  Van 5 nog 4 beschikbaar

  Huiskat: adopteer een Kopjes kat voor het leven. Geef jouw kitty een naam en krijg foto's en updates. Je naam staat op zijn profiel, op de website en in het cafe. + Luxe poes en caturday afternoons

 • 1 Supporter
  Van 5 nog 4 beschikbaar

  BFFF Best Feline Friends Forever + al het bovenstaande Kopjes is jouw nieuwste hang-out, gegarandeerd plek op jouw speciale stoel en je bent uitgenodigd bij alle speciale avonden

This Campagne has ended. No more pledges can be made.

 • 0 Backers
  1 Vrijwilligers nodig