Vergroenen van de Sint Mariewal

Door Singelpark Gouda

 • €3.336,00

  111% van €3.000,00


 • 28

  Supporters

 • 0

  Vrijwilligers

 • 0

  Uren te gaan

Deel:

Help mee om deze campagne bekend te maken en plaats de onderstaande banner op je eigen website! Kopieer de HTML-code en zet die op je eigen site zodat bezoekers direct kunnen doorklikken. Dank je wel!

Embed code

<iframe src="https://www.voorjebuurt.nl/campaigns/mariewal/widget" width="260px" height="500px" frameborder="0" scrolling="auto"></iframe>

Samen met Singelpark Gouda kunt u bijdragen aan een groenere stad.

Sinds de oprichting in 2016 is Singelpark Gouda druk bezig met het realiseren van het echt Singelpark. In 2020 willen we Gouda een heel stuk groener hebben gemaakt. De eerste stap gaan we zetten op de St. Mariewal en u kunt daar aan bijdragen! Dit door zowel tijdens de werkzaamheden door met ons de handen uit de mouwen te steken als door ons te steunen met deze crowdfunding campagne. 

Wie is Singelpark Gouda eigenlijk? Singelpark Gouda is een officiële stichting. Het bestuur wordt gevormd door enthousiaste bewoners van Gouda met een groen hart voor onze stad. Wij maken ons sterk voor een Singelpark rondom de binnenstad van Gouda. Een park voor alle Gouwenaren en haar bezoekers, om te kunnen genieten van aantrekkelijk groen aan het water.

Foto Pim Mul 06-04-2016 Gouda

Waar willen we het geld voor gebruiken? Het geld dat wij met de crowdfunding campagne ophalen wordt geïnvesteerd in groen. De St. Mariewal is momenteel vrijwel volledig verhard. Met andere woorden: alleen maar stenen en geen struik te ontdekken! Vanaf de brug wordt de blik nu vooral getrokken door de gevel met reclame. Pas verderop bij Verlorenkost is een grasstrook aanwezig met bomen. Wij zijn van mening dat dit anders kan. Maar dan wel met hulp van de mensen die dagelijks gebruik maken van deze openbare ruimte.

Het geld dat we ophalen met deze crowdfunding besteden we dus aan beplanting in de vorm van bomen en planten. De reden om dit met geld uit een dergelijk campagne te doen is om een grotere betrokkenheid bij omwonenden en andere inwoners van Gouda te krijgen. Op uw eigen plantjes bent u een stuk zuiniger dan die waar de Gemeente voor betaald heeft!

Beloning Uw bijdrage draagt natuurlijk bij aan het realiseren van de eerste klus aan het Singelpark. Daarnaast levert uw bijdrage ook iets op voor u! Bijvoorbeeld een boom of struik met uw naam. Na de realisatie zullen we op de website en via social media bekend maken wie welk gedeelte mogelijk heeft gemaakt. Maar ook in het stuk groen is straks te zien wie er voor heeft gezorgd dat we mooi groen hebben kunnen aanplanten. We willen benadrukken dat het niet hoeft te gaan over grote bedragen. Alle kleine beetjes helpen en ook voor een klein bedrag zullen we u vermelden als ondersteuner van het Singelpark! Plan Eenvoud in het ontwerp is gewenst omdat het een ‘postzegel’ is. Tegelijk is een krachtig gebaar nodig om te zorgen dat de groenstrook tegenwicht biedt aan de nadrukkelijk aanwezige roodstenen ruimte. Daarom kiezen wij voor een beperkt materiaalgebruik: grijze band, een handvol kleine heesters/bomen en een assortiment van bloemrijke bodembedekkers in een eenduidig kleurenpalet, passend bij de bruine straatsteen en de rode gevelsteen.

Planning We gaan al snel van start. Op 29 april willen we graag de bomen en planten in de grond zetten. Dat betekent dat we een week eerder voorbereidende werkzaamheden zullen moeten doen. Stenen eruit, grond erin etc. Alle bewoners zijn inmiddels ingelicht via twee inspraakavonden.

Hoe eerder we het streefbedrag binnen hebben, hoe eerder we de juiste beplanting kunnen aanschaffen!

We kunnen uw hulp goed gebruiken! Samen met u kunnen we dit project tot een goed einde brengen en een heel duidelijk signaal aan de Gemeente Gouda afgeven. Gouda heeft behoefte aan meer groen, meer natuur en meer fijne plekken om te kunnen verblijven. Deze eerste klus is er een van een hele reeks en zoals het spreekwoord luidt: Een goed begin is het halve werk!

Uw bijdrage zorgt voor meer groen in de stad, samen werken we aan een Singelpark in Gouda.

16 Reacties

 1. Ineke Woudenberg

  Trots dat onze Sint Mariewal uitverkoren is om al eerste stukje stenige singelwand groener wordt

 2. Richard Bakker

  Een geweldig iniatief! Een verrijking voor de buurt. Een kleine groene oase tussen de grauwe steenmassa.

  • Singelpark Gouda

   Beste Richard,
   bedankt voor je bijdrage! De Mariewal is hopelijk de eerste van vele kleine oases die samen een prachtig Singelpark zullen vormen!

   Namens Singelpark Gouda,
   Olaf de Groot

Geef een reactie

 1. M.van Dasselaar
  €25,00
 2. Eric Kraan
  €50,00
 3. Rob Henzen
  €25,00
 4. Marjanne van der Laan
  €50,00
 5. Willem Schouten
  €25,00
 6. Johannes van Dijk
  €20,00
 7. Provincie Zuid-Holland Zuid-Holland
  €1.500,00
 8. Ineke Woudenberg
  €75,00
 9. Anoniem
  €25,00
 10. Anoniem
  €200,00
 11. Anoniem
  €10,00
 12. Anoniem
  €10,00
 13. Anoniem
  €25,00
 14. Willem Veldhuyzen
  €100,00
 15. Jan
  €75,00
 16. Eva
  €25,00
 17. Anoniem
  €66,00
 18. Thierry Van Vugt
  €25,00
 19. Richard Bakker
  €100,00
 20. Maud Roukens
  €100,00
 21. Esther Bikker
  €10,00
 22. Anoniem
  €500,00
 23. Evs & Werner & Werner
  €25,00
 24. Niels de Zwarte
  €10,00
 25. Marien Brand
  €100,00
 26. Erik Bangert
  €50,00
 27. Olaf de Groot
  €10,00
 28. F.J. UITTENBOGAART
  €100,00

Deze Campagne is afgelopen. Het is niet meer mogelijk om bij te dragen.

 • 15 Supporters

  Bedankt voor uw bijdrage!

 • 2 Supporters

  Bedankt voor uw bijdrage! U krijgt een naamsvermelding op onze website.

 • 2 Supporters

  Bedankt voor uw bijdrage! We maken een mooie foto van jou (en je gezin) op een van de bankjes in het nieuwe park. Foto wordt digitaal aangeleverd

 • 1 Supporter

  Bedankt voor uw bijdrage! Wandel mee met het bestuur van Singelpark Gouda over het plangebied en ontvang uitleg over de toekomstige klussen. Wandeling vindt plaats na 29 april.

 • 2 Supporters
  Van 5 nog 3 beschikbaar

  Met uw bijdrage kunt u een struik adopteren in het Singelpark in Gouda.

 • 5 Supporters
  Uitverkocht!

  Met uw bijdrage kunt u een boom adopteren in het Singelpark in Gouda.

 • Supporters

  Met uw bijdrage kunt u uw eigen m2 adopteren in het nieuwe groen.

 • 1 Supporter

  Bedankt voor uw bijdrage! U wordt uitgenodigd een bestuursvergadering bij te wonen van Singelpark Gouda. Inclusief koffie, gebak. bier/wijn. Als u in de regio Gouda woont wordt u ook nog eens thuisgebracht.

This Campagne has ended. No more pledges can be made.

 • 0 Backers
  1 Vrijwilligers nodig