Mooi licht voor Sjoen Limburg

Door Museum Sjoen Limburg

 • €2.094,00

  42% van €5.000,00


 • 15

  Supporters

 • 0

  Vrijwilligers

 • 41

  Dagen te gaan

Deel:

Help mee om deze campagne bekend te maken en plaats de onderstaande banner op je eigen website! Kopieer de HTML-code en zet die op je eigen site zodat bezoekers direct kunnen doorklikken. Dank je wel!

Embed code

<iframe src="https://www.voorjebuurt.nl/campaigns/mooi-licht-voor-sjoen-limburg/widget" width="260px" height="500px" frameborder="0" scrolling="auto"></iframe>

Museum Sjoen Limburg is een unieke plek in Maastricht waar unieke mensen werken! Museum Sjoen Limburg zal worden uitgebreid zodat er meer professionele exposities en wisseltentoonstellingen gehouden kunnen worden. Doet u mee om van deze bijzondere plek de ultieme werk(ervarings)plek voor bewoners van De Merici te maken?

De Merici, onderdeel van Philadelphia Zorg, is gevestigd in het voormalige Ursulinenklooster, Grote Gracht 74 te Maastricht. Het kloostergebouw zelf is getransformeerd tot een unieke woon- en zorgplek, door de realisatie van 35 prachtige appartementen voor mensen met een beperking. Nu de appartementen gerealiseerd zijn, blijft er nog een gebouw over dat getransformeerd wordt naar een nieuwe bestemming: de voormalige kloosterkapel, een rijksmonument uit 1890. Museum Sjoen Limburg zal worden uitgebreid zodat er meer professionele exposities en wisseltentoonstellingen gehouden kunnen worden.

Over Museum Sjoen Limburg
Stichting Vrienden van De Merici, die zich inzet voor de bewoners van De Merici, startten op deze locatie een museum voor religieus, cultureel en historisch erfgoed: Museum Sjoen Limburg. Een aantal bewoners van De Merici zijn als vrijwilligers actief in het museum met diverse werkzaamheden. Zo ondersteunt de Vriendenstichting mensen die anders ontwikkeld zijn in hun sociale leven en maatschappelijke omgeving en tegelijkertijd behouden wij de voormalige kloosterkapel als historisch monument! Een win-win situatie! Met uw inzet maken we van Sjoen Limburg een ontmoetingsplek voor de hele stad, en een zichtbare uiting van het sociale gezicht van Maastricht.

Iets over de exposities van het museum
In ons museum ontdekt u de nostalgische wereld van religieuze kunst met originele kloosterbeelden, iconen en kerstgroepen. De kapel, een rijksmonument, een museum op zichzelf, is voorzien van tientallen maquettes van gebouwen, die de historie van Limburg mede geschreven hebben, zoals markante vakwerkhuizen, -boerderijen en monumenten. Museum Sjoen Limburg is bovendien gevraagd om in 2020 internationale bezoekers uit de Euregio kennis te laten maken met onze regionale kerstgroepencultuur met een collectie van de mooiste kerstgroepen uit gips en houtsnijwerk. Hiervoor moeten we onze voormalige kloosterkerk geschikter maken met de aanschaf van professionale verlichting, lichtrails en -spots, presentatiedisplays en vitrinekasten.

Hoe mooi zou het zijn als u ons met een donatie of als vrijwilliger helpt om een unieke en magnifieke werkplek te creëren voor de bewoners van De Merici?

Uw donaties worden ontzettend op prijs gesteld. Elke gift die u geeft is fiscaal aftrekbaar omdat wij zijn aangemerkt als ANBI. En doet u een gift? Dan trakteren wij u van ganser harte! Kies hiernaast uit een lekkere beloning!

Geef en geniet nu, een win-winsituatie voor ons en voor u. 

5 Reacties

 1. Vrouwenkoor Femmeuse

  Veel succes Wiel met dit mooie initiatief!
  Hartelijke groeten van de vrouwen van Vrouwenkoor Femmeuse.

Geef een reactie

 1. Vrouwenkoor Femmeuse
  €100,00
 2. Y. Dresen
  €10,00
 3. A. Dresen
  €10,00
 4. R. Dresen
  €10,00
 5. E. Dresen
  €10,00
 6. Wiely Philippens
  €400,00
 7. Jo Steijns
  €100,00
 8. Tiny Meertens
  €100,00
 9. Woonzorg \'Komt all goud\'
  €500,00
 10. Tiny en Anny van Doorne fonds \'Komt all goud\'
  €500,00
 11. Anoniem
  €50,00
 12. Anoniem
  €25,00
 13. Ronald Stassen
  €25,00
 14. Anoniem
  €50,00
 15. Anoniem
  €204,00

Vul je donatiebedrag in

Draag bij aan dit project
 • 9 Supporters

  Vul hier een bedrag naar keuze in!

 • 4 Supporters

  Bij een gift van € 25 trakteren wij u op een kop koffie met Limburgse vlaai bij restaurant Talentino Mestreech.

 • Supporters

  Bij een gift van € 50 trakteren wij u op een weekmenu voor twee personen bij restaurant Talentino Mestreech.

 • 2 Supporters

  Bij een gift van € 100 trakteren wij u op een maandmenu voor twee personen bij restaurant Talentino Mestreech.

Beste supporter,
Leuk dat je mee wilt helpen! Vul hieronder je naam, e-mailadres in en laat aan de initiatiefnemer weten wat je voor het project kunt betekenen en welke vragen je nog hebt. Wij sturen je gegevens en berichtje door zodat de initiatiefnemer contact met je op kan nemen.
 • 0 Backers
  1 Vrijwilligers nodig