Help de ooievaar aan zijn nest

Door Esther Schouten

 • €930,00

  31% van €3.000,00


 • 17

  Supporters

 • 0

  Vrijwilligers

 • 0

  Uren te gaan

Deel:

Help mee om deze campagne bekend te maken en plaats de onderstaande banner op je eigen website! Kopieer de HTML-code en zet die op je eigen site zodat bezoekers direct kunnen doorklikken. Dank je wel!

Embed code

<iframe src="https://www.voorjebuurt.nl/campaigns/ooievaarsnest/widget" width="260px" height="500px" frameborder="0" scrolling="auto"></iframe>

Help de ooievaar aan zijn nest! De ooievaar is het symbool voor het nieuwe leven, ook in ons gezin met een baby op komst. Door een enorme toevlucht zijn er inmiddels 800 broedparen in Nederland én zijn er steeds meer nestelmogelijkheden nodig. En daar heeft de ooievaar onze hulp bij nodig! Dit kan door een ooievaarsnest op een geschikte plek aan te bieden. Onze melkveehouderij ligt precies op de aanvliegroute vanuit Lelystad en daarom willen wij een ooievaarsnest bouwen. Bouwen jullie met ons mee aan het nieuwe leven?

Wij, Esther en Wilbert, hebben een melkveehouderijbedrijf in Zeewolde, Flevoland. Om de biodiversiteit te vergroten op ons bedrijf hebben wij vlinderstruiken geplant, een windsingel met struiken en bomen en veel nestelmogelijkheden in de stal voor boerenzwaluwen en mussen. Wij willen graag nog meer verschillende soorten dieren een plek geven op en om onze boerderij. Daarom willen wij een ooievaarsnest plaatsen zodat ook de ooievaar zich bij ons kan vestigen. In onze omgeving in Lelystad zit al een grote kolonie ooievaars. In de ze zomer zij vaak bij ons foerageren. Foerageren is het vinden van voedsel zoals muizen, amfibieën en insecten. Als wij in de zomer gras gaan maaien komen er vaak meerdere ooievaars tegelijk voedsel zoeken in het gemaaide land.  Een geschikte plek om te broeden is er echter nog niet.

Ooievaarsnest

Ooievaars hebben altijd bij de mensen hun nest willen maken, ze maken al eeuwen gebruik van onze bouwsel om daar hun nest op te maken. Onze bouwstijl is veranderd waardoor het moeilijker is geworden een geschikte plek te vinden. Een door mensen gemaakt ooievaarsnest op een paal is veilig en voldoet aan de behoefte van de ooievaar om een nest op te maken. Een familie komt altijd weer terug na de winter. Ooievaars zijn namelijk trekvogels en gaan altijd naar het nest waarop ze geboren zijn, of gaan op zoek in die omgeving naar een nieuwe plek om te broeden.

Over ons

Wij hebben een melkveehouderijbedrijf met 150 melkkoeien en ongeveer 80 stuks jongvee. We hebben bijna 60 hectare land in gebruik. De koeien lopen in de zomer overdag buiten. De bedrijfsvoering wordt rond gezet met z’n tweeën: “Esther Schouten en Wilbert van Efferen een echt familie bedrijf!”. De ouders van Esther wonen ook op het bedrijf maar zijn met pensioen. Zij zijn dit bedrijf in 1980 op deze plek gestart en hadden een boerderij in Holysloot ( Noord-Amsterdam) die weer van de ouders van de vader van Esther is geweest. Wij leveren de melk aan de CONO die er de lekkerste kaas van Nederland van maakt.

Kosten

De kosten voor het plaatsen van het ooievaarsnest bestaan uit het plaatsen van het nest en het nest zelf. Tevens willen wij een webcam plaatsen om het nest in de gaten te kunnen houden. Zo kan iedereen die meedoet met de campagne het nest e volgen en mee genieten van de activiteit op het nest.  Voor € 3.000,- kan het nest deze zomer al geplaatst worden. We hebben contact met een nestenbouwer die heel veel succes heeft met zijn nesten. Als het nest staat kunnen we vanaf maart 2017 hopen op vestiging van een broedpaar.

Als dank voor je deelname kun je met een financiële bijdrage vanaf € 25,-  al meekijken met de webcam naar het nest via een besloten facebookpagina. Voor € 50,-  of meer kun je ook op de dag van plaatsing komen kijken onder het genot van koffie met iets lekkers. Vanaf € 100,- mag je je naam op de paal van het nest zetten. Vanaf € 200,- wordt jouw of jullie naam ook vermeld op de facebookpagina van het nest. Alle bedragen zijn natuurlijk ook van harte welkom. De eerste 15 donateurs vanaf €25,- krijgen ook een leuke ansichtkaart.

Wij willen graag de ooievaar een kans bieden om zich in Zeewolde te vestigen in een omgeving met uitstekende foerageer mogelijkheden, samen met jou! Laten we onze ooievaars een nest geven!

DSC00978

 

10 Reacties

 1. Dierenartsenpraktijk Flevoland

  Mooi initiatief Esther en Wilbert. We kijken uit naar veel jonge ooievaartjes.

 2. Menno, Hilda, Thomas en Ruben

  Leuk hoor! Lijkt me prachtig om straks je “eigen” ooievaars op het nest te zien.

 3. Grietsje Hoekstra

  Gefeliciteerd Esther en Wilbert! Jullie weten zeker dat de ooievaars binnenkort langskomen. We gaan er met zn allen voor zorgen dat ze niet alleen babies brengen, maar ook hun eigen jonkies op het nest kunnen grootbrengen.

 4. Saskia Van der Valk

  Top dat jullie dit doen! Die ooievaar kan zich geen beter plekje wensen dan bij jullie! Succes en ik verheug me nu al op het meekijken naar de kuikens. Lijkt me superleuk!

 5. Rob, Mien, Inge & Herbert van Efferen

  Met deze donatie laten wij jullie niet voor paal staan. Succes!

 6. Vigo Strijker

  Tante Esther en Ome Wilbert,
  Ik kom graag kijken naar het ooievaarsnest en hoop dat het doorgaat.
  Liefs, Vigo

 7. M.A. Strijker

  Tante Esther en Ome Wilbert,
  Ik kom graag kijken naar het ooievaarsnest en hoop dat het doorgaat.
  Liefs, Niek

Geef een reactie

 1. Dierenartsenpraktijk Flevoland Flevoland
  €200,00
 2. Anoniem
  €50,00
 3. Anette Stolvoort
  €30,00
 4. Ingrid van Donkersgoed
  €25,00
 5. Menno, Hilda, Thomas en Ruben Hilda, Thomas en Ruben
  €25,00
 6. Elza van Staaveren
  €100,00
 7. Petra
  €10,00
 8. Marit
  €15,00
 9. Wendy de Koning
  €25,00
 10. Krijna Schouten
  €50,00
 11. Grietsje Hoekstra
  €25,00
 12. Saskia Van der Valk
  €25,00
 13. Rob, Mien, Inge & Herbert van Efferen
  €100,00
 14. Vigo Strijker
  €25,00
 15. M.A. Strijker
  €25,00
 16. Teun Schouten
  €100,00
 17. Petra de Wit
  €100,00

Deze Campagne is afgelopen. Het is niet meer mogelijk om bij te dragen.

 • 5 Supporters

  Bedankt voor je bijdrage aan het ooievaarsnest! We houden je via de facebookpagina op de hoogte van het nieuws rondom het nest.

 • 5 Supporters

  Geweldig! Jij kan het ooievaarsnest straks altijd bekijken, want we geven jou toegang tot het meekijken met de webcam. De webcam wordt bij het nest gehangen zodat jij de activiteiten op het nest in de gaten kan houden. Vanwege de afgelegen plek zijn dat live herhaalde beelden.

 • 2 Supporters

  Wauw! We nodigen je heel erg graag uit voor de plaatsing van jouw ooievaarsnest. En daar maken we graag een klein feestje van, met koffie en wat lekkers. Daarnaast krijg je ook altijd toegang tot het live meekijken met het ooievaarsnest via de webcam.

 • 4 Supporters

  Helemaal top!! Dankzij jou komt het nest echt dichterbij jij mag op de dag van de plaatsing ook je naam op de paal zetten zodat je altijd kan zien dat jij het mogelijk hebt gemaakt.

 • 1 Supporter

  Super bedankt! Jouw naam of namen komen op de paal en worden ook op de facebookpagina vermeld. Zo weet iedereen wat voor dierenvriend je bent.

This Campagne has ended. No more pledges can be made.

 • 0 Backers
  1 Vrijwilligers nodig