RegentenSofa in het Singelpark Gouda

Door Werkgroep Mooiere Binnenstad

 • €215,00

  11% van €2.000,00


 • 9

  Supporters

 • 6

  Vrijwilligers

 • 23

  Dagen te gaan

Deel:

Help mee om deze campagne bekend te maken en plaats de onderstaande banner op je eigen website! Kopieer de HTML-code en zet die op je eigen site zodat bezoekers direct kunnen doorklikken. Dank je wel!

Embed code

<iframe src="https://www.voorjebuurt.nl/campaigns/regentensofa/widget" width="260px" height="500px" frameborder="0" scrolling="auto"></iframe>

Help je mee een mooie ontmoetingsplek in een park aan het water te maken? Samen kunnen we het singelpark mooier en bruikbaarder maken. Bewoners en bezoekers van de Goudse binnenstad kunnen dan gaan zitten op een comfortabele SocialSofa met een fraaie vormgeving. Doe mee en/of geef geld! Wat gaan we doen? Er loopt al een initiatief om het groen aan de Goudse singels te verbeteren. Wij willen het groen verfraaien aan het Regentessenplantsoen. In de toekomst kan men op de RegentenSofa genieten van het uitzicht over het water en op de oude panden aan de overkant. Omwonenden of watertoeristen kunnen er een tafel bijzetten en met elkaar een glaasje drinken. We noemen de plek RegentenSofa naar de buurt. Het Regentesseplantsoen heeft monumentale huizen en grote, bijzondere bomen. Veel mensen maken er een wandeling. In de zomer liggen er recreatieboten. Een SocialSofa is een betonnen buurtbank, bekleed met mozaïekkunst. Er zijn er al tientallen gerealiseerd, bijvoorbeeld in Zoetermeer en Waddinxveen. De vorm is overal dezelfde. De bekleding met mozaïeksteentjes is uniek voor elke plek. Voor de RegentenSofa heeft de Goudse kunstenares Mieke de Haan het ontwerp gemaakt. Het frisse en rustige voorjaarsgroen past bij een ouderwets park. We willen de RegentenSofa samen met omwonenden bekleden. Met ansichtkaarten nodigen we bewoners van de ruime omgeving uit. Het mozaïeken zal deskundig worden begeleid door de Stichting SocialSofa. We zijn van plan dat in de herfst 2017 te gaan doen. Het wordt vast gezellig!   Wie zijn wij? We zijn de Werkgroep Mooiere Binnenstad, aangesloten bij de Stichting Bewonersplatform Binnenstad. We maken overzichtelijke projecten voor ruimtelijke kwaliteit, waarvoor bewoners zich als vrijwilliger inzetten. We hebben bijvoorbeeld gezorgd voor realisatie van een kunstwerk aan een blinde muur bij een rustig stadspark. Wat kun je doen?  Geef je op als vrijwilliger: Werk mee bij het mozaïeken van de RegentenSofa. Of word beheerder (liefst dichtbij wonend) die kleine reparaties uitvoert. Geef geld als supporter:Je naam wordt dan gepubliceerd op onze website. Als sponsor (100,= of 250,=) word je genodigd voor het openingspicknick, want we organiseren iets gezelligs, wanneer de RegentenSofa er definitief staat. Samen kunnen we het park aan de singel mooier en gezelliger maken. Hoe zit het met het geld? De helft van de RegentenSofa willen we via crowdfunding betalen. Voor de andere helft en de overige kosten vragen we financiën van Stichting GoudaPot (het lokale fonds voor burgerparticipatie) en van sponsors. Onze campagne is succesvol als we de 100% van ons doel bedrag hebben bereikt. Wanneer het doelbedrag niet wordt behaald, krijg je jouw donatie via voorjebuurt.nl vanzelfsprekend terug gestort op je bankrekening.

2 Reacties

Geef een reactie

 1. Wouter Winkelman
  €25,00
 2. Els Van der Naalt
  €50,00
 3. Anoniem
  €50,00
 4. Jenny Walet
  €20,00
 5. Peter Schönfeld
  €10,00
 6. Anoniem
  €10,00
 7. Jan en Riet Peddemors
  €10,00
 8. Rob Schröder
  €20,00
 9. AM Juli
  €20,00

Vul je donatiebedrag in

Draag bij aan dit project
 • 4 Supporters

  We zijn je dankbaar!

 • 3 Supporters

  Je naam komt op onze website.

 • 2 Supporters

  Je naam komt op onze website en je krijgt een foto van de RegentenSofa

 • Supporters

  Je naam komt op onze website en je krijgt hapjes op de openingspicknick.

 • Supporters

  Je naam komt op onze website en je krijgt hapjes en drank op de openingspicknick.

Beste supporter,
Leuk dat je mee wilt helpen! Vul hieronder je naam, e-mailadres in en laat aan de initiatiefnemer weten wat je voor het project kunt betekenen en welke vragen je nog hebt. Wij sturen je gegevens en berichtje door zodat de initiatiefnemer contact met je op kan nemen.
 • 5 Backers
  5 Vrijwilligers nodig

  Onder begeleiding bekleden van de SocialSofa

 • 1 Backers
  0 Vrijwilligers nodig

  Zo nodig schoon maken en kleine reparaties