Ook zij verdienen een kans in de samenleving

Door Eem Aans

 • €9.257,50

  93% van €10.000,00


 • 10

  Supporters

 • 0

  Vrijwilligers

 • 17

  Dagen te gaan

Deel:

Help mee om deze campagne bekend te maken en plaats de onderstaande banner op je eigen website! Kopieer de HTML-code en zet die op je eigen site zodat bezoekers direct kunnen doorklikken. Dank je wel!

Embed code

<iframe src="https://www.voorjebuurt.nl/campaigns/stichtingeemaans/widget" width="260px" height="500px" frameborder="0" scrolling="auto"></iframe>

Wij zijn Eem Aans (even anders). Als stichting hebben wij als doel jongeren met een licht verstandelijke beperking, welke momenteel in de dagbesteding zitten, weer een gezicht te geven. Wij willen deze groep een plaats geven midden in de samenleving middels het bieden van hun eigen werkplek in een croissanterie en cadeaushop. Op deze manier kunnen wij ze ook een sociale functie bieden in de gemeenschap. Ook jongeren met indicatie beschermde werkplekken willen we op deze manier een eerlijke kans geven en eventueel laten instromen in de normale maatschappij.

Het pand is er de cliënten staan te trappelen alleen de kosten voor de inrichting ontbreken nog. Wat bieden we voor de crowdfunders: Natuurlijk een lekker koppie koffie met een zelfgemaakte appelflap, en voor de grotere giften je naam op een bord in de croissanterie en in onze folder! 

Hoe zijn wij ontstaan?

Als ouders van kinderen met een licht verstandelijke beperking merkten we dat er binnen deze groep veel jongeren zijn welke in het verleden naar de sociale werkvoorziening hun werkzame leven ingingen. Helaas is door de bezuinigingen deze voorziening gesloten en werd en word deze groep automatisch ingeschaald in de dagbesteding. Natuurlijk is dagbesteding een prima iets,echter deze groep past niet in de reguliere bestaande dagbesteding. Dit is de reden dat wij nu via Eem Aans deze groep een plek willen geven midden in de samenleving.

Middels een open deur waarbij we de oudere inwoners van Menterwolde de plek gaan bieden om elkaar te ontmoeten en onder het genot van er even uit te zijn, bieden we de jongeren de kans tot zelfontplooiing met als doel om ook uitstroom te creëren naar het normale werk. Hiervoor zoeken we dus geld , want zorggeld moet zorggeld blijven en terugvloeien in onze clientèle.

Wij willen laten zien dat er gewoon normaal met zorgbudgetten kan worden omgegaan en dat er bij ons geen directies kunnen komen werken met torenhoge salarissen, wij maken van zorgbudgetten graag persoonlijke dromen voor cliënten waar

Help ons in de laatste fase van de verbouwing!

Waar hebben we geld voor nodig?

Ons doel is om voor de groep jongeren die nu tussen wal en schip vallen dit geheel om te bouwen tot een veilige werkplek van waar zij hun eigen croissanterie, cadeau- en bloemenshop zelf kunnen gaan bestieren. We hebben de beschikking gekregen over een oud café in Muntendam waar wij onze croissanterie, cadeau- en bloemenshop in kunnen vestigen. Helaas is aan dit pand de afgelopen 30 jaar niets gedaan. Dit betekend dat we alle wanden, stroompunten, leidingen moeten gaan vervangen. Daarnaast is het een groot donker geheel wat door de jaren van rook is doorgedrongen. Met andere woorden: help jij ons de laatste fase van de verbouwing door?

Door uw bijdrage geven we deze groep een open kans in de samenleving en ontstaat daar voor zo wel onze doelgroep als mede voor de buurt een plek waarin ontmoeten en participeren in de samenleving als een geheel samen gaan. Onze donateurs krijgen indien gewenst een naamsvermelding op een groot ‘vrienden van’ bord in de croissanterie en vermelding op onze folder, website en social media.

Mocht je meer willen weten over wat wij doen en wat onze plannen zijn? Kijk dan eens op onze webiste.

6 Reacties

 1. Rosegaar omgevingsmanagement

  Sympathiek initiatief, wij wensen u veel succes met de uitvoering! Deze donatie wordt u aangeboden door Rosegaar omgevingsmanagement en haar opdrachtgevers.

  • Ingrid Albeda

   Wij willen u hartelijk danken voor uw donatie en zoals wij in onze campagne beloven krijgt u bij ons een naam vermelding op onze website en u krijgt uw naam vermeld op ons donatie bord in onze croissanterie.
   Wij sturen u graag per mail uw tegoed bon voor een heerlijke lunch voor 6 personen en we hopen u snel een keer te ontmoeten bij ons in de Criossanterie..

Geef een reactie

 1. VSBfonds
  €2.000,00
 2. Klusgroep 'Komt all goud' 'Komt all goud'
  €5.000,00
 3. Geertruida Wezeman
  €5,00
 4. Karin De Velde
  €7,50
 5. Jan Dunning
  €25,00
 6. Anoniem
  €10,00
 7. Jeanet
  €25,00
 8. Stichting DOEN DOEN
  €2.000,00
 9. Rosegaar omgevingsmanagement
  €175,00
 10. Anoniem
  €10,00

Vul je donatiebedrag in

Draag bij aan dit project
 • 7 Supporters

  Vanaf €5,- danken wij u hartelijk voor u gift want ook alle kleine beetjes helpen u krijgt tijdens de opening week gratis een kopje koffie van ons aangeboden.

 • 1 Supporter

  Een gift van €10,- wordt door ons erg gewaardeerd zo helpt u ons weer een beetje verder om ons doel te bereiken als dank ontvangt u een bon voor een gratis kopje koffie of thee met een heerlijke lekkernij uit onze eigen bakkerij.

 • 1 Supporter

  Denkt u nu ik vind dit zo'n leuk en fantastisch idee en ik help deze jongeren graag om zo snel mogelijke te kunnen starten dan bieden wij u bij een gift van €25,- een Cadeaubon aan t.w.v. €10,- die kunt besteden in onze cadeau en bloemen shop.

 • Supporters

  Wilt u nu graag een naamsvermelding op onze website onder de vrienden van Stichting Eem Aans of wilt u dat uw naam of bedrijf zichtbaar in onze croissanterie komt te hangen als vrienden van Stichting Eem Aans dit kan voor een gift van €50,-

 • 1 Supporter

  Wilt u nu super VRIEND worden van stichting Eem Aans en wilt u ons graag helpen bij of tijdens de verbouwing met u diensten of goederen , want ook handige Harry's en materialen zijn we nodig om onze droom werkelijkheid te laten worden dat mag natuurlijk altijd ,als u ons al helpt vanaf €150 dan krijgt u van ons tevens een jaar lang gratis naamsvermelding op onze website en croissanterie daar naast krijgt u van ons een een over heerlijke lunch aangeboden voor 6 personen in onze croissanterie.

Beste supporter,
Leuk dat je mee wilt helpen! Vul hieronder je naam, e-mailadres in en laat aan de initiatiefnemer weten wat je voor het project kunt betekenen en welke vragen je nog hebt. Wij sturen je gegevens en berichtje door zodat de initiatiefnemer contact met je op kan nemen.
 • 0 Backers
  1 Vrijwilligers nodig