Argusvlinder op Sportpark Weydehoeck

Door stichting Servicepunt Verenigingen Nederlek

 • €255,00

  51% van €500,00


 • 5

  Supporters

 • 0

  Vrijwilligers

 • 39

  Dagen te gaan

Deel:

Help mee om deze campagne bekend te maken en plaats de onderstaande banner op je eigen website! Kopieer de HTML-code en zet die op je eigen site zodat bezoekers direct kunnen doorklikken. Dank je wel!

Embed code

<iframe src="https://www.voorjebuurt.nl/campaigns/stichtingsvn/widget" width="260px" height="500px" frameborder="0" scrolling="auto"></iframe>

Draag jij de natuur een warm hart toe? Steun ons dan bij de realisatie van een plekje voor de Argusvlinder op Sportpark Weydehoeck L’kerk. Dit kan door middel van een financiële bijdrage, maar ook door vrijwilligerswerk te doen. Graag zouden wij zien dat sportpark Weydehoeck ook een natuurpark wordt. Hiervoor starten wij nu ons eerste project waarmee wij een plekje voor de bedreigde Argusvlinder willen creëren. 

 

Dit zal bestaan uit een houten hek met daarbij een aantal struiken. De voet van een houten hek is warm en beschut genoeg voor de vlinder om eitjes te leggen. Het hek komt te staan bij het bruggetje op ons evenemententerrein, richting De Wetering. De Argusvlinder was lange tijd een algemene vlindersoort in Nederland, maar sinds het midden van de jaren 1990 gaat het niet zo goed. De vlinders zijn nauwelijks nog te vinden in het boerenlandschap. Gelukkig komen ze in de Krimpenerwaard nog wel voor. Er is dus alle reden om deze vlinder te koesteren. Door jouw bijdrage wordt dit dus mogelijk!  Mocht je financieel iets meer uitgeven zorgen wij er voor dat jouw naam (bedrijf of persoon) op het hek wordt gegraveerd. Wij, Stichting SVN (klik hier voor meer informatie), zijn bezig met het verbeteren van de balans tussen sport en natuur op de accommodaties die wij beheren. Dit is onderdeel van onze visie op sportparken genaamd; Mijn park, jouw park. De visie heeft de volgende vijf pijlers;

 1. Sport en natuur. Natuur en sport gaan prima samen en zorgen er voor dat zowel sporters als recreanten graag naar onze sportparken komen.
 2. Open park. Er staan geen hekken om het park. Indien het niet structureel gebruik wordt kan er recreatief gebruik van gemaakt worden door iedereen. Hierbij rekening houdend met andere om te zorgen dat we het samen schoon en gezellig houden.
 3. Duurzaamheid. Er wordt hard gewerkt om te zorgen dat de parken duurzaam zijn en hierdoor dus betaalbaar en bruikbaar blijven.
 4. Vrijwilligers. De parken maken onderdeel uit van onze gemeenschap. Hopelijk zijn we trots op wat we hebben en zijn we bereid om daar een steentje aan bij te dragen als vrijwilligers.
 5. Multifunctioneel. Het is belangrijk dat er effectief en efficiënt gebruik wordt gemaakt van de faciliteiten. Waar in het verleden het nog mogelijk was om een park te hebben voor één sport/vereniging is het nu belangrijk om verstandig om te gaan met de beperkte middelen die wij hebben.

Als start van onze campagne zal er een informatieavond zijn in de kantine van Sportpark Weydehoeck Lekkerkerk (Weidelaan 55) op vrijdag 22 september 2017 om 19.00 uur. Je bent van harte uitgenodigd! Daarna zal de campagne ondersteund worden door onze sociale media en hopelijk ook in de lokale krant. Mocht jij ideeën hebben over hoe we dit onder de aandacht kunnen brengen van andere groepen/personen dan horen wat dat natuurlijk graag. Deel deze informatie gerust in je eigen netwerk. Alle beetjes helpen. Wij hopen er met jou iets moois van te gaan maken. Samen komen we verder, dus kom vandaag nog in actie!

1 Reactie

Geef een reactie

 1. Wilko Klerk
  €150,00
 2. Kees de Gruijter
  €75,00
 3. Corrie Rutten
  €10,00
 4. Anoniem
  €10,00
 5. Anoniem
  €10,00

Vul je donatiebedrag in

Draag bij aan dit project
 • 4 Supporters

  vul hier een bedrag naar keuze in! bedankt voor uw bijdrage

 • 1 Supporter

  Uw familie- of bedrijfsnaam zal worden gegraveerd op het hek in het hout

Beste supporter,
Leuk dat je mee wilt helpen! Vul hieronder je naam, e-mailadres in en laat aan de initiatiefnemer weten wat je voor het project kunt betekenen en welke vragen je nog hebt. Wij sturen je gegevens en berichtje door zodat de initiatiefnemer contact met je op kan nemen.
 • Backers
  2 Vrijwilligers nodig

  Het in elkaar zetten en plaatsen van het hek.

 • Backers
  2 Vrijwilligers nodig

  Het plaatsen van de struiken.