In stralende straten ontmoet je je buurt

Door st.LUSTHOFxl, DeBatMobiel, Janine Terlouw, Naomi naus

 • €8.080,00

  90% van €9.000,00


 • 10

  Supporters

 • 7

  Vrijwilligers

 • 0

  Uren te gaan

Deel:

Help mee om deze campagne bekend te maken en plaats de onderstaande banner op je eigen website! Kopieer de HTML-code en zet die op je eigen site zodat bezoekers direct kunnen doorklikken. Dank je wel!

Embed code

<iframe src="https://www.voorjebuurt.nl/campaigns/stralendestraten/widget" width="260px" height="500px" frameborder="0" scrolling="auto"></iframe>

IN STRALENDE STRATEN ONTMOET JE JE BUURT Bouw mee aan een Spark! Wanneer in mei de zon aan kracht wint, zie je overal de ramen en deuren weer opengaan. Het ideale moment om de straat op te gaan en van jouw straat een Stralende Straat te maken! Samen met jullie wil LUSTHOFxl de stad omtoveren tot een groene oase, een pek voor ontmoeting, om te relaxen, te spelen of misschien wel te ondernemen! 

Proeftuin

Onder de noemer Stralende Straten organiseert LUSTHOFxl een vijftal workshops, verspreid door de stad. Om samen met jou, als bewoner of ondernemer, te brainstormen over de perfecte duurzame en groene invulling van één parkeerplek in jouw straat, een Spark. Een parkeerplaats die van april tot oktober wordt omgetoverd tot een groene oase, een rustpunt en ontmoetingsplek. Een Spark is een proeftuin om te ervaren wat toevoegen van groen in de openbare ruimte teweeg kan brengen op sociaal niveau. Een Spark laat zien wat je ook kunt doen in een jouw straat, behalve parkeren.

Motor voor een kleine groene revolutie

Het idee van het omtoveren van een parkeerplek in een parkje komt voor uit Park(ing) Day, een jaarlijks terugkerende interventie waarbij wereldwijd betrokken bewoners en innovatieve ondernemers, voor één dag parkeerplekken ombouwen tot kleine publieke parken. Stralende Straten nodigt deelnemers van de workshops uit om mee te doen aan deze internationale interventie op 15 september 2017. Een ludieke actie als Park(ing) Day wordt zo ingezet als generale repetitie, een motor voor een kleine groene revolutie met als doel vier Sparks op verschillende locaties in Den Haag!

Hoe ziet zo een Spark er uit?

Dat weten wij nog niet. Dat bepaal je namelijk zelf samen met je buurt!

Ideeën die al voorbij zijn gekomen: een openlucht huiskamer, een bibliotheek, de DeBatMobiel, een plonsbadje in een container, een pingpong tafel – je kan het zo gek niet bedenken, alles is mogelijk binnen de marges van veiligheid natuurlijk! Voorwaarden is dat er gewerkt wordt met levend groen en dat de Spark duurzaam wordt ingericht.

 

Workshops

De workshops van Stralende straten worden gehouden van juni tot en met oktober en richten zich op vier aandachtsgebieden: ontmoeten, duurzaam leven, ondernemen en spelen. In deze workshops wordt de vonk overgebracht om zelf initiatief te nemen om de kwaliteit van je leefomgeving te verbeteren door het toevoegen van groene en duurzaam ingerichte vierkante meters in jouw straat. Een local hero betreffende Stralende Straten vertelt tijdens het eerste blok van de workshop over de do’s en don’ts. Wat hebben zij al meegemaakt, wat werkt wel, waar moet je op letten, hoe krijg je de hele straat mee, hoe zorg je voor regelmatig onderhoud aan jouw Spark, Komen de ontmoetingen spontaan of is het nodig om mensen uit te nodigen? Hoe zorg je ervoor dat iedereen mee kan doen? Natuurlijk gaan we tijdens de workshops ook schetsen, schaalmodellen maken en wie weet wel een één-op-één opstelling maken van een Spark in jouw straat!

Doe mee

Wil je ook op een simpele en leuke manier een bijdrage leveren aan een groene, prettige en duurzame leefomgeving?  Geef je op voor een workshop, meld je aan als vrijwilliger, rol je mat uit en claim een parkeerplek of doe een donatie via voor je buurt.

Waarom hebben we dit bedrag nodig?

Met de donaties bekostigen we voor een deel  de communicatie, de organisatie en hulpmiddelen van de workshops maar het bedrag is vooral  bedoeld voor het realiseren van de Sparks. Zo worden er op dit  moment al planten opgekweekt op de buurtmoestuin de Spinozahof, die kunnen worden ingezet om een aantal parkeerplekken om te toveren tot een Spark.  Op dit moment gaan we uit van vier Sparks waarvoor 6.000 euro voor basismateriaal wordt gereserveerd.

6 Reacties

 1. Erik de Jong

  Wat goed dat er meer publieksaandacht komt voor de beleving van de openbare ruimte! I.p.v. straten die alleen gericht zijn op transport eindelijk aandacht voor multifunctionaliteit en kwaliteit van beleven! Top!!

 2. andrea

  wat een leuk initiatief, ik draag graag mijn steentje bij met een kleine bijdrage!

Geef een reactie

 1. Evelien Broersen
  €15,00
 2. Stichting DOEN DOEN
  €2.000,00
 3. Anoniem
  €2.500,00
 4. Anoniem
  €250,00
 5. Anoniem
  €500,00
 6. Erik de Jong
  €25,00
 7. Stichting DOEN DOEN
  €2.000,00
 8. Anoniem
  €25,00
 9. andrea xl
  €15,00
 10. Anoniem
  €750,00

Deze Campagne is afgelopen. Het is niet meer mogelijk om bij te dragen.

 • 3 Supporters

  Dank je dat je dit een mooi initiatief vindt en begrijpt dat alle beetjes helpen!

 • Supporters

  Dit zet net wat meer zoden aan de dijk, 100 mensen die 10 euro doneren en we zijn er ook. Fijn dat je meehelpt en dit belonen we met jouw naam op de partnerpagina van Park(ing)Day Den Haag

 • 1 Supporter

  Wil je een tastbaar aandenken aan een leuke dag met een nobel streven? Doneer 15 euro en de mooie witte bloempot met een groene inhoud is voor jou. We gebruiken ze op Park(ing) Day, en op 16 september kun je de pot met inhoud op komen halen op de Spinozahof

 • 2 Supporters
  Van 20 nog 18 beschikbaar

  Ben je een lekkerbek en houdt je van een bijzondere plek? Doneer 25 euro en doe jezelf, of een ander, een waardecheque voor een High Tea cadeau tijdens de theeschenkerij op Park(ing)Day of op 16 september op de Spinozahof. Wat is er nu leuker?

 • Supporters
  Van 10 nog 10 beschikbaar

  Dit is natuurlijk nog veel leuker! Een high Tea voor 3 personen tijdens de theeschenkerij op Park(ing)Day of op 16 september op de Spinozahof.

 • Supporters
  Van 10 nog 10 beschikbaar

  Kanoverhuur Den Haag biedt je de gelegenheid om bij een donatie van 50 euro een kanotocht te maken door hartje Den Haag. Zo ben je lekker in beweging en zie je de stad vanuit een heel ander oogpunt. Een superervaring! Kanovaren door hartje Den Haag 2 uur voor 3 personen

 • Supporters
  Van 10 nog 10 beschikbaar

  Superleuk voor een dag met sportieve vrienden, kanovaren door hartje Den Haag 3 uur voor 6 personen.

 • Supporters
  Van 3 nog 3 beschikbaar

  Uitnodiging? Persoonlijke kalender? Of een mooie poster van je favoriete foto? Bij een donatie van 150 euro krijg je van studio Naomi Naus drie uur grafisch ontwerp naar keuze cadeau

 • 1 Supporter
  Van 3 nog 2 beschikbaar

  Of ga je voor een vernieuwing van je huisstijl of een mooi vormgegeven fotoboek ?Bij een donatie van 250 euro krijg je van studio Naomi Naus zes uur grafisch ontwerp naar keuze cadeau!

 • 1 Supporter
  Van 5 nog 4 beschikbaar

  DeBatMobiel , de supercoole vergader en overlegplek op wielen op een locatie naar jouw keuze!

 • 1 Supporter
  Van 2 nog 1 beschikbaar

  Midweek in airbnb Chambre d’ámis in centrum Den Haag voor 5 personen, afhankelijk van beschikbaarheid

 • Supporters
  Van 2 nog 2 beschikbaar

  Kanoverhuur Den Haag biedt je de gelegenheid om bij een donatie van 1000 euro een kanotocht te maken met maximaal 36 personen door hartje Den Haag. Zo ben je met je nieuwe klas of team lekker in beweging en zie je de stad en elkaar vanuit een heel ander oogpunt. Een superervaring! 2 uur kanovaren aan voor max 36 personen in één en tweepersoons kano’s, Leuk voor een teamuitje. Je wordt sowieso partner van Park(ing) Day Den Haag met een vermelding op de site.

 • Supporters
  Van 4 nog 4 beschikbaar

  Ideaal voor een straatfeest of een teamoverleg: DeBatMobiel op een locatie naar keuze inclusief een workshop of een inspiratie over verschillende thema’s, zoals duurzaamheid, mobiliteit, of het belang van water voor de stad Den Haag.

 • Supporters
  Van 4 nog 4 beschikbaar

  Een dagdeel inspiratiesessie workshop Stralende Straten met het Team van Parking Day op een locatie naar jouw keuze. Professionele begeleiding naar een inspirerende start voor jouw team.

 • Supporters
  Van 2 nog 2 beschikbaar

  Arrangement max 36 personen: Kanovaren met één en tweepersoons kano’s door hartje Den Haag met na afloop een workshop op de Spinozahof inclusief een lunch of een High Tea in de theeschenkerij. Je wordt partner van Park(ing) Day Den Haag met een vermelding op de site.

 • Supporters
  Van 2 nog 2 beschikbaar

  Arrangement max 22 personen: boottocht met de Ooievaart door hartje Den Haag met na afloop een workshop op de Spinozahof inclusief een lunch of een High Tea in de theeschenkerij. Je wordt partner van Park(ing) Day Den Haag met een vermelding op de site.

 • 1 Supporter
  Van 2 nog 1 beschikbaar

  Je wilt als bedrijf, organisatie of politieke partij super goed voor de dag komen tijdens Park(ing) Day, maar hebt geen idee waar en hoe te beginnen? Een team van architecten, kunstenaars en ontwerpers levert een maatwerk ontwerp voor jouw organisatie voor Park(ing) Day Den Haag. Je wordt partner van Park(ing) Day Den Haag met een vermelding op de site.

 • Supporters
  Van 2 nog 2 beschikbaar

  Je wilt als bedrijf, organisatie of politieke partij supergoed voor de dag komen tijdens Park(ing) Day, maar hebt geen idee waar te beginnen en zelf ook geen tijd om jouw Spark voor die dag te realiseren? Een team van architecten, kunstenaars en ontwerpers levert niet alleen een maatwerk ontwerp voor jouw organisatie maar bouwt dit ook voor je op voor Park(ing) Day Den Haag. Het enige dat jullie dan nog hoeven mee te brengen is een goed humeur. Je wordt partner van Park(ing) Day Den Haag met een vermelding op de site.

This Campagne has ended. No more pledges can be made.

 • 7 Backers
  13 Vrijwilligers nodig

  Vind je het leuk om mee te helpen in de voorbereidingen of om op 15 september zelf hand en spandiensten te verrichten in een leuk team, meld je dan aan. We zijn op zoek naar mensen voor de volgende onderdelen: organisatie/logistiek/muziek/ lekker eten/kunst en duurzaam leven. Voor ons maakt het niet uit hoe oud je bent of welke taal je spreekt, we gaan op zoek naar een voor jou passende klus. In ruil daarvoor krijg je een bijzonder netwerk, een leuke dag en een fantastisch eindfeest op zaterdag 16 september.