Twentse vrouwen in beeld!

Door Kracht on Tour - Minikronieken - Masja de Roy

 • €2.866,50

  75% van €3.800,00


 • 38

  Supporters

 • 0

  Vrijwilligers

 • 19

  Dagen te gaan

Deel:

Help mee om deze campagne bekend te maken en plaats de onderstaande banner op je eigen website! Kopieer de HTML-code en zet die op je eigen site zodat bezoekers direct kunnen doorklikken. Dank je wel!

Embed code

<iframe src="https://www.voorjebuurt.nl/campaigns/twentsevrouwen/widget" width="260px" height="500px" frameborder="0" scrolling="auto"></iframe>

De helft van de vrouwen in Nederland is financieel afhankelijk van anderen. Kracht on Tour – Minikronieken brengt daar verandering in. Met het filmproject Minikronieken worden vrouwen in Twente getraind, uitgedaagd en geïnspireerd! Zo creëren we zelfvertrouwen, vergroten we vaardigheden en bouwen we aan hun netwerk. Daarnaast geven we de ‘onbekende heldinnen van Twente’ een podium, zodat zij op hun beurt een inspiratie kunnen zijn voor anderen! 

Waarom dit project?  De helft van alle vrouwen in Nederland verdient minder dan 800 euro per maand en is dus financieel afhankelijk van anderen. De landelijke campagne Kracht on Tour wil dit veranderen en zet zich in voor meer economische zelfstandigheid van vrouwen. In Twente worden vrouwen door middel van workshops, werkervaringsplekken en bedrijfsexcursies gestimuleerd hun eigen positie te verbeteren. Met dit project willen we tenminste 14 vrouwen concrete handvatten geven, door ze op te leiden tot beginnend filmmaker.

Projectleider Astrid Beltman is als echte powervrouw de drijvende kracht achter Kracht on Tour in Twente. Zij doet dit vanuit haar rol bij M-Pact, de partnerorganisatie voor Twente. De vrouwen in Twente zullen niet alleen in aanraking komen met het landelijke programma van Kracht on Tour; Astrid heeft namelijk de samenwerking gezocht met Masja de Roy van het beproefde concept Minikronieken. Minikronieken

Met behulp van Minikronieken wordt het levensverhaal van mensen op een unieke manier in beeld gebracht. De films voor Kracht on Tour gaan over vrouwen die een rolmodel zijn. Ze vertellen hoe ze hun kracht en talenten inzetten en zijn daarmee een inspiratiebron voor iedereen. De methode ‘Minikronieken’ is door Masja bedacht om mensen te verbinden en nieuwe perspectieven te geven. Het draait bij deze methode namelijk niet alleen om de ‘hoofdpersoon in de film’. Minikronieken is een productie- en opleidingsmethode voor film, die juist ook voor de makers een toegevoegde waarde heeft. De deelneemsters worden opgeleid tot beginnende filmmaker en werken dus zelf aan hun onafhankelijkheid!

Waarom film? Films inspireren, stemmen kijkers tot nadenken en zetten aan tot actie. Dit project helpt vrouwen om hun talenten te benutten en hun positie te versterken.

 • 14 vrouwen gaan een film maken en krijgen op deze manier een beeld waar hun kansen liggen
 • 14 vrouwen gaan hun levensverhaal met ons delen en zullen een inspiratiebron zijn voor vele anderen

De films worden vertoond tijdens een première in een filmtheater. Prominenten uit het bedrijfsleven en de politiek zullen hierbij aanwezig zijn. De ideale manier voor jou, maar zeker voor alle deelneemsters, om vol zelfvertrouwen te netwerken en nieuwe kansen te creëren!

Waar hebben we jouw hulp voor nodig?

We hebben een geweldig team van vrijwilligers, dat hard werkt om dit project te realiseren. Maar daarmee zijn we er nog niet. De training en begeleiding wordt verzorgd door ervaren trainers en docenten. Deze professionals werken tegen een gereduceerd tarief, maar moeten wel betaald worden. Ook de apparatuur, de les- en opnamelocaties en de première kosten geld. Om alle kosten voor dit project te kunnen dekken is een bedrag van 7.500 euro nodig. Via diverse sponsoren, subsidies en een bijdrage per deelnemer vanuit M-Pact is ongeveer de helft reeds gedekt. Om dit project te kunnen starten hebben we nog een bedrag van 3.800 euro nodig. En daar kun jij mee helpen!

Wat krijg je ervoor terug? 

De gedachte dat we samen het leven van tenminste 14 vrouwen een flinke duw in de juiste richting kunnen geven is natuurlijk op zichzelf al ‘goud waard’. Toch realiseren we ons, dat je niet zomaar bijdraagt aan dit project. Daarom hebben we een aantal ludieke tegenprestaties geformuleerd, die jouw beleving bij dit project zullen versterken. Kijk gauw naar deze tegenprestaties op de rechterkant van deze pagina en kies het bedrag/ de beloning die bij je past!

Doe je mee?!

Samen kunnen we vrouwen helpen hun talenten te benutten en hun economische positie te versterken. Doneren kan al vanaf 10 euro en daarmee maak jij echt het verschil in het leven van een aantal mensen. Kun je meer missen, dan mag dat natuurlijk! Naast donaties zijn we op zoek naar bereik en interactie om zoveel mogelijk geïnteresseerden te bereiken. Jouw like, share of comment op onze social mediakanalen is belangrijk. Vergeet dus niet om jouw steun ook kenbaar te maken op deze kanalen!

Namens het hele team, alvast hartelijk dank voor jouw support!! 

33 Reacties

 1. Lily Hartmans

  We bestellen 35 T-shirts à €30,- per stuk voor onze vrijwilligers en samenwerkingspartners.
  We funden totaal € 1.050,-.
  Kleuren en maten etc. stemmen we nog af met jullie af zoals afgesproken.

 2. SCM knoef

  Beste mensen, bij dezen de bijdrage voor het mooie project.
  Opbrengst inzameling Kunstsociteit Lambooijhuis d.d. 5 augustus 2017

 3. Koen Spaltman

  Mijn bijdrage voor Voor je Buurt-Twentse Vrouwen in Beeld…Mijn betaling voor 2 T-Shirts,zoals afgesproken met initiatiefneemster Masja de Roy,levering volgt via haar..Groet K.Spaltman.

 4. Selmar Wesselink

  Mooi initiatief! Twentse vrouwen naar de top 🙂

  Succes! Op jullie werkplezier,

  Selmar

  • Masja de Roy

   Dank je Selmar,
   Als ambassadeur van het werkplezier ben jij natuurlijk ook een ambassadeur voor vrouwen op weg naar werk!
   Wij hebben alvast heel veel plezier in deze campagne en vinden het fijn dat we zoveel steunbetuigingen krijgen.
   Zegt het voort!

 5. Kunstsociteit Lambooijhuis Kunstsociteit Lambooijhuis

  Succes met de campagne!
  Elvia, Jose, Miriam, Syl, Herre, Willy, Marijke, Stef, Diane, Sandra, Corry, Aldo

  • Masja de Roy

   Dank jullie wel voor jullie steun!
   Wat fantastisch dat het Lambooijhuis op 5 augustus een avond heeft georganiseerd speciaal voor de crowdfunding!
   Ik heb er zin in!

 6. Astrid Beltman

  Minikronieken en KRACHT on Tour Twente zijn prachtige samenwerkingspartners. Ze geven elkaar goede energie, weten elkaar te versterken en hun krachten te bundelen. Die minikronieken over KRACHTige vrouwen MOETEN er komen!

 7. Audry Hoemakers

  Geweldig project! Ooit begon Masja in het kader van de Culturele Zondag Enschede met het project Minikronieken en kijk hoe mooi en goed dit nu wordt ingezet.

Geef een reactie

 1. Michèle van Beekum
  €750,00
 2. Lily Hartmans
  €1.050,00
 3. SCM knoef
  €216,50
 4. Nettie Olde Hartmann
  €20,00
 5. Opbrengst T-shirt verkoop
  €40,00
 6. Annemarie O.
  €20,00
 7. SCM knoef
  €20,00
 8. SCM knoef
  €20,00
 9. Henk Jan Hogebrug
  €100,00
 10. Sonja Muckenheim
  €20,00
 11. Anoniem
  €20,00
 12. Sonja Muckenheim
  €20,00
 13. Koen Spaltman
  €40,00
 14. Hanneke Fens
  €20,00
 15. Dennis Ringersma
  €40,00
 16. Anoniem
  €5,00
 17. Geerten Van der Meer
  €30,00
 18. Selmar Wesselink
  €10,00
 19. Kunstsociteit Lambooijhuis Kunstsociteit Lambooijhuis
  €60,00
 20. Eelco van den Kerkhoff
  €10,00
 21. Astrid Beltman
  €10,00
 22. Ad van Leuven
  €10,00
 23. Carla de Roy
  €10,00
 24. SCM knoef
  €30,00
 25. Malou Micola von Fürstenrecht
  €10,00
 26. Renate Tilma
  €5,00
 27. Carin ter Avest
  €10,00
 28. Anoniem
  €40,00
 29. marcel van rijnbach
  €5,00
 30. Audry Hoemakers
  €10,00
 31. Bert van der Molen
  €5,00
 32. Hanneke Fens
  €40,00
 33. Vera Koers
  €30,00
 34. Silke Wolthuis
  €10,00
 35. Jorgos Even
  €10,00
 36. Anoniem
  €60,00
 37. Roelien Eenkhoorn-Tuiten
  €30,00
 38. Micha van de Water
  €30,00

Vul je donatiebedrag in

Draag bij aan dit project
 • 10 Supporters

  Dank voor je donatie! Je ontvangt een persoonlijk bedankje.

 • 9 Supporters

  Je ontvangt een bedankje via een ansichtkaart die exclusief is ontworpen voor dit project

 • 8 Supporters

  Met originele Pin-Up door kunstenares Vera Koers. Heren of dames, verschillende maten. Af te halen vanaf donderdag 3 augustus in Enschede. Wij nemen contact op voor afhaaladres en maat.

 • Supporters

  Met originele Pin-Up door kunstenares Vera Koers. Heren of dames, verschillende maten. Verzending gebeurt na 31 augustus.

 • 5 Supporters

  Je ontvangt een T-Shirt met ons beeldmerk in de kleur en de maat van jouw keuze

 • 3 Supporters
  Van 30 nog 27 beschikbaar

  Je ontvangt een VIP-kaart voor de première in Concordia Enschede op 18 november a.s.

 • 2 Supporters

  Je ontvangt ons Promotie-Pakket met o.a. een poster, 12 ansichtkaarten, een T-shirt en plaktattoo’s. Zo kun jij laten zien dat je een echte Ambassadeur bent!

 • Supporters

  Onze professionele fotograaf maakt een fotoportret van jou op locatie. Deze foto ontvang je inclusief nabewerking als bestand in de mail. (Alleen in Twente!)

 • Supporters

  Wij maken een professionele interview-video van 90 seconden, waarin jij vertelt waarom je dit project steunt. Deze video wordt op al onze social mediakanalen verspreid. Uiteraard kun je deze ook voor eigen promotie inzetten.

 • Supporters
  Van 5 nog 5 beschikbaar

  Je mag iemand als deelneemster uitnodigen om mee te doen aan de training en dus zelf haar eigen film te maken. Uiteraard mag je dit ook aan jezelf cadeau doen! (Alleen dames!)

 • Supporters

  Jij mag jezelf ‘Sponsor van Minikronieken’ noemen! Wij vermelden jouw (bedrijfs-)naam op de website, plaatsen minimaal 3 berichten op onze social mediakanalen en tonen jouw naam/ logo tijdens de première in Concordia. Daarnaast ontvang je 2 VIP-kaarten voor de première.

 • Supporters

  Tijdens een professionele fotoshoot maken we een fotoserie van jou of jouw bedrijf. De serie bestaat uit 15-20 foto’s en deze worden inclusief nabewerking digitaal aangeleverd.

 • 1 Supporter

  Wij maken een Minikroniek over jou of over één van de medewerksters van jouw bedrijf. Het resultaat kun je als VIP-gast (2 personen) komen bekijken tijdens de première in Concordia. (Alleen dames!)

 • Supporters
  Van 3 nog 3 beschikbaar

  Jij wordt ‘Hoofdsponsor van Kracht on Tour – Minikronieken’; Naast een prominente plaats in al onze media-uitingen maken we 2 Minikronieken over dames, die jij aanwijst. Op de première ben je met 4 personen als VIP aanwezig en daar zal jouw naam/ logo duidelijk vermeld worden.

Beste supporter,
Leuk dat je mee wilt helpen! Vul hieronder je naam, e-mailadres in en laat aan de initiatiefnemer weten wat je voor het project kunt betekenen en welke vragen je nog hebt. Wij sturen je gegevens en berichtje door zodat de initiatiefnemer contact met je op kan nemen.
 • 0 Backers
  1 Vrijwilligers nodig