SENIOREN DOE MEE!

Door Stichting Wij Senioren

 • €4.053,00

  101% van €4.000,00


 • 60

  Supporters

 • 0

  Vrijwilligers

 • 0

  Uren te gaan

Deel:

Help mee om deze campagne bekend te maken en plaats de onderstaande banner op je eigen website! Kopieer de HTML-code en zet die op je eigen site zodat bezoekers direct kunnen doorklikken. Dank je wel!

Embed code

<iframe src="https://www.voorjebuurt.nl/campaigns/wijsenioren/widget" width="260px" height="500px" frameborder="0" scrolling="auto"></iframe>

Senioren doe(n) mee! 

Vrijetijdsbesteding voor senioren in Maastricht, waardoor ze gaan bewegen en elkaar ontmoeten. Een leuke invulling van de vrije tijd en het gaat eenzaamheid tegen. Dit wil Stichting Wij Senioren realiseren. Doe je mee om dit goede initiatief te realiseren?

Vrijetijdsbesteding voor senioren in Maastricht, waardoor ze gaan bewegen en elkaar ontmoeten. Een leuke invulling van de vrije tijd en het gaat eenzaamheid tegen. Dit wil Stichting Wij Senioren realiseren. Doe je mee om dit goede initiatief te realiseren? Stichting Wij Senioren: de Stichting Wij Senioren biedt aan senioren een aantal activiteiten voor vrijetijdsbesteding. De stichting ondersteunt initiatieven en organiseert hiervoor ook zelf evenementen en activiteiten zoals o.a. ‘Dansen in het park’ (zie toelichting). Het doel is senioren te enthousiasmeren  om mee te doen en actief te zijn. Stichting Wij Senioren heeft als doel om senioren positief te beïnvloeden als het gaat om bewegen en/of ontmoeten. Op die manier wil de stichting, met 0.a. behulp van vrijwilligers, een bijdrage leveren aan een betere kwaliteit van leven, een zinvolle, prettige en gezonde invulling van de vrije tijd en het tegengaan van eenzaamheid. Wat gaan we doen? Daarnaast zullen senioren geïnformeerd worden over zelfredzaamheid en een gezonde leefstijl. Het is belangrijk dat deze mensen worden geïnformeerd over de mogelijkheden om actief te zijn in Maastricht. Stichting Wij Senioren wil daarvoor een crossmediaal informatie kanaal opzetten waardoor alle binnen de gemeente georganiseerde activiteiten bekend kunnen worden gemaakt. Een interactief vrijetijdsplatform voor o.a. stichtingen, verenigingen, groepen en buurt initiatieven. Informatie op het platform:

 • een handzame folder in pocket vorm, met een goed leesbaar overzicht (wat, waar, wanneer)
 • van alle evenementen en activiteiten in de regio. Gratis verkrijgbaar in de buurt of thuisbezorgd
 • een interactieve website
 • info via tv/radio Maastricht een interactieve Facebook pagina
 • info in de krant/buurtbladen

Voorbeeld toelichting activiteiten: ‘’Dansen in het park’’ is een dans en ontmoet evenement dat wekelijks stads breed in diverse buurthuizen/zalen wordt georganiseerd. Laagdrempelig en in een vertrouwde omgeving kunnen senioren dansen en/of luisteren naar muziek uit voornamelijk de gouwe ouwe tijd. De naam ‘’Dansen in het park’’ is ontleent aan een bekend dansevenement dat in de jaren ‘50 en ’60 plaatsvond in het Maastrichtse stadspark. ‘’Terug in de tijd’’ is een door muziek en film omlijste activiteit die aan de zorghuizen of bij senioren bijeenkomsten een vrijetijdsbesteding op maat biedt. Wederom is de herkenning een belangrijke factor. Ook zeer passend voor (licht) dementerenden. Tevens zijn er Line Dance lessen. Senioren kunnen op een gepast tempo met leeftijdsgenoten in groepsverband lesdansen. Om de kosten van alle informatie kanalen te kunnen dragen wordt er gebruikt gemaakt van sponsorgelden, subsidies en advertentie inkomsten. Om dit te kunnen doen heeft Stichting Wij Senioren (non-profit) voor de start een financiële injectie nodig. Op 20 Augustus a.s. organiseert Stichting Wij Senioren i.s.m. Kompenei een dansmiddag in het Stadspark van Maastricht. Terug in de tijd, oude tijden herleven. Er wordt weer opnieuw gedanst in het Stadspark, de cirkel is rond! Ook hier zijn financiële middelen voor nodig.

Doe je mee? Veel senioren zullen u dankbaar zijn!

 

1 Reactie

 1. Ex-collega's Sphinx Maastricht

  De ex-collega’s van de Koninklijke Sphinx in Maastricht hebben middels een collecte een leuk bedrag geschonken aan Stichting Wij Senioren. Met dank aan deze ”Pottemennekes”.

Geef een reactie

 1. Gemeente Maastricht
  €2.000,00
 2. Anoniem
  €1.598,00
 3. Anoniem
  €200,00
 4. Math Courbois
  €200,00
 5. Ex-collega's Sphinx Maastricht
  €55,00

Deze Campagne is afgelopen. Het is niet meer mogelijk om bij te dragen.

 • 59 Supporters

  Vul hier een bedrag naar keuze in. Iedereen die een donatie doet wordt van harte uitgenodigd om de charity avond na afloop van de campagne.

 • Supporters

  Als dank voor je donatie ontvang je tijdens het Dansen in het Park evenement in het Stadspark van Maastricht op 20 Augustus a.s. (vanaf 14.00u) een gratis kop koffie en een aandenken.

 • Supporters

  Dankjewel voor je donatie. Je bent nu een 'vriend' van de Stichting Wij Senioren

 • 1 Supporter

  Als dank voor je donatie krijg je een naamsvermelding op de website!

 • Supporters

  Mooi dat je zo'n hoge donatie doet! Je naam en logo komen op de website te staan.

This Campagne has ended. No more pledges can be made.

 • Backers
  veel Vrijwilligers nodig

  Stichting Wij Senioren informeert, ondersteunt en organiseert m.b.t. vrijetijdsbesteding voor senioren. Een vrijetijdsplatform voor o.a. stichtingen, verenigingen, groepen en buurt initiatieven.