Matchfunding voor groene initiatieven

Provincie Zuid-Holland draagt bij aan groene initiatieven via Voor je Buurt en Crowdfunding VoorNatuur. Matchfunding, een speciale vorm van crowdfunding, is een vernieuwende manier om subsidies voor initiatieven te verdelen. Geen uitgebreide formulieren maar de crowdfundingcampagne zelf vormt de basis van de aanvraag. En de door de provincie gevraagde cofinanciering en het draagvlak wordt zichtbaar in de gevoerde crowdfundingcampagne.

Collega Aster van Voor je Buurt interviewde Hetti van Hamersveld, beleidsmedewerker groenparticipatie bij de provincie Zuid-Holland, hierover.

“Het mooist vind ik de energie en de gedrevenheid die initiatiefnemers laten zien. De enorme verscheidenheid aan projecten vind ik verrassend. Van een uitkijktoren en een kruiwagen tot een buurtboomgaard in een nieuwbouwwijk. Waar we als overheden vaak vanuit één beleidsdoel werken, zie je dat de groene initiatieven vaak een veel breder effect hebben, bijvoorbeeld als ontmoetingsplek voor de buurt.”

Lees hier het hele interview.

Meer informatie over deze ondersteuning vanuit de provincie lees je op de speciale pagina van de provincie Zuid-Holland bij Voor je Buurt.