Over Voor je Buurt

Voor je Buurt is hét crowdfunding en -sourcingplatform voor je buurt, dorp en stad. Onze missie is om mensen met creatieve, leuke, inspirerende en soms broodnodige ideeën voor buurten, dorpen en steden te helpen bij het opzetten en realiseren van hun initiatief via crowdfunding en/of crowdsourcing. Via Voor je Buurt kun je als initiatiefnemer donaties (crowdfunding) en kennis, hulp en materiaal (crowdsourcing) werven.

Click here for english

Wij zijn het team van Voor je Buurt

Martijn

Martijn Arnoldus

Martijn is directeur van Voor je Buurt en verantwoordelijk voor de strategie en bedrijfsvoering van Voor je Buurt. Daarnaast zet hij nieuwe partnerships op met overheden, fondsen en bedrijven en adviseert hij hen over het succesvol inzetten van civic crowdfunding. Martijn identificeert nieuwe trends rond maatschappelijke initiatieven en houdt zich veel bezig met nieuwe financieringsvormen zoals social return en right to challenge. Als Sociaal Geograaf houdt Martijn zich bezig met bottom-up gebiedsontwikkeling, de fiscale en juridische aspecten van crowdfunding en het Voor je Buurt Fonds in oprichting. Martijn is een ervaren spreker en trainer, een sterke schrijver en is een strategisch denker.


Aster3

Aster van Tilburg

Aster is senior adviseur civic crowdfunding en zij adviseert overheden, fondsen en bedrijven over het stimuleren van maatschappelijke initiatieven met crowdfunding. Aster is goed in het enthousiasmeren en in beweging brengen van zowel professionals als initiatiefnemers. Ze is expert in het slimmer inzetten van subsidie door middel van matchfunding. Ze doorziet het lokale speelveld, interne processen en weet goed welke prikkels tot resultaat leiden. Hierbij komt haar achtergrond als Bestuurs- en Organisatiewetenschapper goed van pas. Daarnaast is ze bezig met de internationalisering van Voor je Buurt en brengt haar ervaring bij Voor je Buurt in de praktijk in België. Ze is een (internationaal) spreker en ervaren trainer en moderator.

Daniëlle Gouman

Binnen Voor je Buurt is Danielle adviseur crowdfunding & community building en zij zorgt er voor dat crowdfunding op lokaal niveau een succes wordt. Zij ontwerpt begeleidingstrajecten voor initiatiefnemers, is een creatieve en enthousiaste campagnebegeleider en verbindt initiatieven aan elkaar en lokale partners. Daarvoor zet zij lokaal netwerken van overheden, maatschappelijke organisaties, fondsen en bedrijven op die maatschappelijke initiatieven kunnen ondersteunen. Ze geeft advies over de communicatie en wervingsstrategie voor onze partners en is verantwoordelijk voor de opleiding en begeleiding van crowdfundingcoaches. Danielle maakt anderen enthousiast voor crowdfunding tijdens haar inspirerende trainingen en is een enthousiast spreker.

Jeftha Kun

Jeftha zal bij Voor je Buurt altijd de extra stap zetten voor (lokaal) crowdfunding succes en voor een optimale samenwerking tussen lokale initiatieven, gemeenten, fondsen en bedrijven. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor de begeleiding, trainingen, werving en het coachen van initiatiefnemers met hun crowdfundingcampagne. Jeftha heeft de ambitie om mee te bouwen aan de (internationale) groei van Voor je Buurt. Met zijn achtergrond als antropoloog en marketeer draagt hij bij aan de verdere ontwikkeling van lokale initiatieven en een duurzaam businessmodel voor het platform. Samen met Voor je Buurt streeft Jeftha maatschappelijk innovatie na, denkt graag mee in bottom-up oplossingen en bewaakt de multi-shareholders benadering.

Arjan Klopstra

Arjan Klopstra

Arjan is coördinator van Crowdfunding VoorNatuur, crowdfunding voor natuurprojecten, dat door Voor je Buurt technisch mogelijk wordt gemaakt, en waarvoor wij ook de projecten begeleiden. Als platformmanager is Arjan het eerste aanspreekpunt voor initiatieven en verantwoordelijk voor de afspraken met partners, projecten en andere betrokken partijen.

Bjorn

Bjorn Wijers

Bjorn runt zijn eigen bedrijf, Burobjorn software development. Hij is bij Voor je Buurt betrokken voor technische realisatie en onderhoud. 

Fotograaf foto Martijn:  Jeroen Dekker; Foto Aster: Giorgos Gripeos CC BY 4.0, Fotograaf Bjorn: Christopher Adams, CC BY 4.0

Voor je Buurt zoekt campagnebegeleider!

Voor je Buurt is hét crowdfunding- en crowdsourcingplatform voor kansrijke initiatieven voor buurten, dorpen en steden. Wil jij meebouwen aan een jong platform? En alles leren over crowdfunding, campagnes en communicatie? Dan zijn we op zoek naar jou. Als trainee (stage of werkervaringsplek) help je Voor je Buurt onder de aandacht te brengen bij initiatiefnemers en ondersteun je deze initiatiefnemers bij hun crowdfundingcampagne. Ben je ondernemend, creatief, goed in schrijven en beschik je over een gezonde kritische blik? Dan willen we je graag leren kennen. Bekijk hier de vacature.

Onze start

De eerste versie van het Voor je Buurt-platform ging in januari 2012 live. Het was een initiatief van Netwerk Democratie en Kennisland in samenwerking met onder andere Stichting DOEN, het ministerie van Binnenlandse Zaken, gemeente Amsterdam en woningcorporatie Ymere. Eigenlijk was Voor je Buurt een experiment. We wilden weten of crowdfunding en crowdsourcing behulpzame instrumenten kunnen zijn voor initiatiefnemers om lokale initiatieven van de grond te krijgen. Na een pilot van negen maanden durften we die vraag met een volmondig ‘ja’ te beantwoorden. Sindsdien hebben we werk gemaakt van het introduceren van Voor je Buurt in heel Nederland.

Wij zijn een lerend platform

Wij zijn niet alleen een crowdfundingplatform maar ook een lerend platform. We bouwen kennis op over wat en niet werkt met crowdfunding voor lokale initiatieven, en we helpen overheden, maatschappelijke organisaties en bedrijven met het bepalen van hun rol bij dit type crowdfunding. Tegenwoordig wordt overigens steeds vaker over ‘civic crowdfunding’ gesproken. In Engeland en de Verenigde Staten is die term al aardig ingeburgerd. Hier lees je meer over wat wij, in samenwerking met partners, doen rond civic crowdfunding.

Bekijk het introductiefilmpje over Voor je Buurt. Het duurt anderhalve minuut: