Over Voor je Buurt

Voor je Buurt is hét crowdfunding en -sourcingplatform voor je buurt, dorp en stad. Onze missie is om mensen met creatieve, leuke, inspirerende en soms broodnodige ideeën voor buurten, dorpen en steden te helpen bij het opzetten en realiseren van hun initiatief via crowdfunding en/of crowdsourcing. Via Voor je Buurt kun je als initiatiefnemer donaties (crowdfunding) en kennis, hulp en materiaal (crowdsourcing) werven.

Click here for english

Wij zijn het team van Voor je Buurt

Martijn

Martijn Arnoldus

Martijn is directeur van Voor je Buurt. Je kunt hem tegenkomen bij presentaties en workshops van Voor je Buurt, en hij houdt zich bezig met de zakelijke relaties van Voor je Buurt. Martijn heeft een brede interesse en verwacht dat er in de komende jaren allerlei nieuwe ‘crowdfundingachtige’ manieren zullen ontstaan om creatieve ideeën voor buurt, dorp en stad mogelijk te maken. Met Voor je Buurt wil hij daaraan bijdragen.

Aster3

Aster van Tilburg

Aster is adviseur civic crowdfunding bij Voor je Buurt. Ze geeft trainingen en houdt ze zich bezig met de communicatie en partnerschappen van Voor je Buurt en het vergroten van de kennis over civic crowdfunding. Aster krijgt energie van mensen die samen met veel enthousiasme een idee realiseren om de buurt leuker en beter te maken. Aster gelooft dat crowdfunding daarbij een krachtig instrument is omdat het zorgt voor nieuwe verbindingen, creativiteit en een gedeeld gevoel van eigenaarschap.

Daniëlle Gouman

Daniëlle is crowdfundingadviseur bij Voor je Buurt. Je zult haar tegenkomen als je een campagne start bij Voor je Buurt, en bij onze workshops en trainingen. Daniëlle coördineert alle campagnes en kan je de beste tips geven over het opzetten van een kansrijke campagne. 

Dionne Doets

Dionne is campagnebegeleider bij Voor je Buurt. Met deze stage studeert ze dit jaar af aan de opleiding Cultureel Erfgoed aan de Reinwardt Academie. Bij Voor je Buurt begeleidt Dionne initiatiefnemers van crowdfundingcampagnes, en houdt zij zich bezig met social media en onze blog. Ook kom je haar tegen bij de trainingen van Voor je Buurt.

Arjan Klopstra

Arjan Klopstra

Arjan is coördinator van Crowdfunding VoorNatuur, crowdfunding voor natuurprojecten, dat door Voor je Buurt technisch mogelijk wordt gemaakt, en waarvoor wij ook de projecten begeleiden. Als platformmanager is Arjan het eerste aanspreekpunt voor initiatieven en verantwoordelijk voor de afspraken met partners, projecten en andere betrokken partijen.

Bjorn

Bjorn Wijers

Bjorn runt zijn eigen bedrijf, Burobjorn software development. Hij is bij Voor je Buurt betrokken voor technische realisatie en onderhoud. 

Fotograaf foto Martijn:  Jeroen Dekker; Foto Aster: Giorgos Gripeos CC BY 4.0, Fotograaf Bjorn: Christopher Adams, CC BY 4.0

Voor je Buurt zoekt campagnebegeleider!

Voor je Buurt is hét crowdfunding- en crowdsourcingplatform voor kansrijke initiatieven voor buurten, dorpen en steden. Wil jij meebouwen aan een jong platform? En alles leren over crowdfunding, campagnes en communicatie? Dan zijn we op zoek naar jou. Als trainee (stage of werkervaringsplek) help je Voor je Buurt onder de aandacht te brengen bij initiatiefnemers en ondersteun je deze initiatiefnemers bij hun crowdfundingcampagne. Ben je ondernemend, creatief, goed in schrijven en beschik je over een gezonde kritische blik? Dan willen we je graag leren kennen. Bekijk hier de vacature.

Onze start

De eerste versie van het Voor je Buurt-platform ging in januari 2012 live. Het was een initiatief van Netwerk Democratie en Kennisland in samenwerking met onder andere Stichting DOEN, het ministerie van Binnenlandse Zaken, gemeente Amsterdam en woningcorporatie Ymere. Eigenlijk was Voor je Buurt een experiment. We wilden weten of crowdfunding en crowdsourcing behulpzame instrumenten kunnen zijn voor initiatiefnemers om lokale initiatieven van de grond te krijgen. Na een pilot van negen maanden durften we die vraag met een volmondig ‘ja’ te beantwoorden. Sindsdien hebben we werk gemaakt van het introduceren van Voor je Buurt in heel Nederland.

Wij zijn een lerend platform

Wij zijn niet alleen een crowdfundingplatform maar ook een lerend platform. We bouwen kennis op over wat en niet werkt met crowdfunding voor lokale initiatieven, en we helpen overheden, maatschappelijke organisaties en bedrijven met het bepalen van hun rol bij dit type crowdfunding. Tegenwoordig wordt overigens steeds vaker over ‘civic crowdfunding’ gesproken. In Engeland en de Verenigde Staten is die term al aardig ingeburgerd. Hier lees je meer over wat wij, in samenwerking met partners, doen rond civic crowdfunding.

Bekijk het introductiefilmpje over Voor je Buurt. Het duurt anderhalve minuut: