Fonds 1818

Fonds 1818 steunt crowdfundingcampagnes in Den Haag, Delft, Zoetermeer, Leiden, de Duin- en Bollensstreek en tussenliggende gemeenten. Om voor de bijdrage in aanmerking te komen moet je je campagne combineren met een aparte aanvraag bij Fonds 1818. Lees hieronder meer over de aanvraagprocedure en de criteria.

Wil je meer weten? Neem contact met ons op via info@voorjebuurt.nl

Aanvraagprocedure

Om in aanmerking te komen voor een bijdrage van Fonds 1818 moet je een reguliere aanvraag indienen bij dit fonds. Omdat deze aanvraag tijdrovend kan zijn leggen wij altijd eerst je campagnetekst voor aan Fonds 1818 om te horen of een aanvraag kansrijk is. Vervolgens kun je een aanvraag bij het fonds indienen.

Stuur je projectplan uiterlijk 3 weken voor de start van je campagne naar crowdfunding@fonds1818.nl met in ieder geval de volgende onderdelen:
omschrijving van het project (campagnetekst), begroting, dekkingsplan, beoogde resultaten, planning en het jaarverslag van de vereniging of stichting (indien van toepassing). Bekijk hier de hele checklist.

Criteria Fonds 1818

Voor wie: De aanvraag wordt ingediend door een stichting, een vereniging of een burgerinitiatief (initiatief van minimaal 3 personen).
De Regio: Het project komt ten goede aan de inwoners van de regio waarin Fonds 1818 actief is. Binnen de regio vallen Den Haag, Delft, Zoetermeer, Leiden, de Duin- en Bollenstreek en tussenliggende gemeenten. Bekijk hier het volledige werkgebied van Fonds1818.
Doel: Het project heeft een (cultureel) maatschappelijk doel. Projecten waarbij kunst of sport het hoofddoel is, maken geen kans op een bijdrage.
Winstoogmerk: De organisatie mag geen winstoogmerk hebben.
Start: De crowdfunding voor het project mag nog niet begonnen zijn.

 

Campagnes

Spellen voor Het Akkertje!

 Op kinderboerderij Het Akkertje wordt al jaren gewerkt voor het plezier van mens en dier. Kinderboerderij Het Akkertje is een onderdeel…

Donaties

  • 239% Bereikt
  • €1.913,40 Opgehaald
  • 0 Uur te gaan

Partners