Provincie Noord-Holland draagt bij aan natuurinitiatieven

Maak kans op een bijdrage tot €5.000 aan je crowdfundingcampagne.

Wil je de buurttuin uitbreiden, een houtwal herstellen, een bijenlint aanleggen of de natuurspeeltuin opknappen? Start dan een campagne via Crowdfunding VoorNatuur (onderdeel van Voor je Buurt). Voor je Buurt begeleidt je met je crowdfundingcampagne en je kunt bij het IVN terecht voor advies over het opzetten van je natuurinitiatief. Meld je uiterlijk 6 september aan voor de workshopreeks op 13 september (introductie crowdfunding) 27 september (pitch, campagneplan en stakeholders) en 18 oktober (uitvoering en verduurzaming) door te mailen naar voornatuur@voorjebuurt.nl en hier je campagnepagina aan te maken.

                  

Hoe werkt het?

Je maakt kans op een bijdrage van de Provincie Noord-Holland als je uiterlijk 1 november 2017 wilt starten met een crowdfundingcampagne via Crowdfunding VoorNatuur (of via Voor je Buurt). Je kunt een aanvraag doen door via Start een campagne een campagnepagina aan te maken en de antwoorden op onderstaande vraag te mailen naar voornatuur@voorjebuurt.nl. Wij koppelen je campagne vervolgens aan www.crowdfundingvoornatuur.nl.

punt1Op welke manier draagt je project bij aan het realiseren en verbeteren van natuur en biodiversiteit?

Binnen een week krijg je een reactie, het kan zijn dat je nog aanvullende vragen krijgt over je project (met uitzondering van de vakantieperiode, dan kan de beoordeling iets langer duren). We raden aan om voor de start van je campagne je project voor te leggen, zodat je het doelbedrag of de inhoud van je campagne eventueel nog aan kunt passen.

Het budget voor deze regeling is beperkt dus wacht niet te lang met het doen van een aanvraag. Krijg je een toezegging voor een bijdrage aan je crowdfundingcampagne? Dan heb je 3 maanden de tijd om te starten met je campagne. Daarna is de bijdrage van de Provincie niet meer gereserveerd en kan het zijn dat je op de wachtlijst komt.

Criteria

Een initiatief komt in aanmerking voor matchfunding als het initiatief:

punt   Bijdraagt aan het realiseren of versterken van natuur en het bevorderen van biodiversiteit.
punt   Bijdraagt aan een of meer van de volgende natuurcombinaties
– Infrastructuur en natuur: zoals biodiverse bermen, een paddenscherm
Water(berging) en natuur: denk aan een groen dak met waterberging en natuurvriendelijke oevers
Landbouw en natuur: denk aan de bescherming van weidevogels
Groene leefomgeving: zoals een groene gevel, een buurttuin, tiny forest of voedselproductie in de stad
punt   
Plaatsvindt in Noord-Holland.
punt   
Nog geen subsidie van Provincie Noord-Holland ontvangt voor hetzelfde (deel)project..

De bijdrage van Provincie Noord-Holland is maximaal 50% van het streefbedrag en bedraagt maximaal €5.000. Deze bijdrage wordt op de crowdfundingpagina zichtbaar gemaakt als 20% van het doelbedrag via crowdfunding is opgehaald en 20 supporters hebben bijgedragen. Voorwaarde voor de definitieve toekenning van de provinciale bijdrage is dat minimaal hetzelfde bedrag via de crowdfunding wordt opgehaald en niet door andere subsidies of fondsen wordt gefinancierd, anders vervalt de bijdrage.

Tip: deze regeling geldt voor initiatieven die directe positieve invloed hebben op biodiversiteit. Werk je bijvoorbeeld aan een groen schoolplein dan valt de aanleg van een vlindertuintje wel onder de regeling maar de aanschaf van een speeltoestel niet.

 

Al 0 groene initiatieven kregen een bijdrage van de Provincie Noord-Holland aan hun crowdfundingcampagne! In totaal deden 0 supporters een bijdrage en werd € €0,00 opgehaald.

Campagnes

Niets gevonden

We kunnen helaas niet vinden waar je naar op zoek bent. Probeer het eens via het zoekscherm.