Provincie Zuid-Holland draagt bij aan groene initiatieven

Maak kans op een bijdrage tot €5.000 aan je crowdfundingcampagne.

Wil je de buurttuin uitbreiden, een houtwal herstellen, een bijenlint aanleggen of de natuurspeeltuin opknappen? Goed nieuws! Provincie Zuid-Holland heeft aan Voor je Buurt een budget gegeven dat we gebruiken voor donaties aan groene initiatieven. Deze bijdrage is maximaal €2000 als je geen ANBI status hebt, en maximaal €5000 als je wel over een ANBI status beschikt. Start je campagne (kan zowel via www.voorjebuurt.nl als www.crowdfundingvoornatuur.nl) en je kunt bij het IVN en De Groene Motor terecht voor advies over het opzetten van je groene initiatief.

 

Criteria

Een initiatief project komt in aanmerking voor matchfunding als het initiatief:

punt   Bijdraagt aan de actieve betrokkenheid van bewoners bij het groen in hun omgeving. Dat kan doordat mensen gebruik maken van het initiatief, actief meehelpen of het komen bezoeken.

punt   Bijdraagt aan een of meer van de volgende doelen: (1) de realisatie van groen, (2) toegankelijk maken van groen, (3) de biodiversiteit.

punt   Plaatsvindt in Zuid-Holland.

punt   Toestemming heeft van de grondeigenaar voor de uitvoering van het initiatief.

punt   Openbaar toegankelijk is. Dat betekent dat het initiatief tenminste binnen bepaalde openingstijden of op afspraak te bezoeken is.

De bijdrage is maximaal 50% van het streefbedrag en bedraagt maximaal € 5.000. Deze donatie wordt op de crowdfundingpagina zichtbaar gemaakt als 20% van het doelbedrag via crowdfunding is opgehaald en 20 supporters hebben bijgedragen. Voorwaarde voor de definitieve toekenning van de donatie is dat minimaal hetzelfde bedrag via de crowdfunding wordt opgehaald en niet door andere subsidies of fondsen wordt gefinancierd, anders vervalt de bijdrage.

Fotograaf kleine afbeeldingen: Floris Scheplitz, Imagetree.

Hoe werkt het?

Je maakt kans op een donatie als je wilt starten met een crowdfundingcampagne via Voor je Buurt of Crowdfunding VoorNatuur. Je kunt een aanvraag doen door via Start een campagne een campagnepagina aan te maken en de antwoorden op onderstaande twee vragen te mailen naar info@voorjebuurt.nl.

punt1Op welke manier draagt je project bij aan een grotere betrokkenheid van bewoners en maatschappelijke organisaties in de omgeving van het project?

punt2Is er toestemming van de grondeigenaar (zoals de gemeente of provincie) voor de uitvoering van het project?

Binnen een week hoor je of je een bijdrage krijgt aan je crowdfundingcampagne. We raden aan om voor de start van je campagne je project voor te leggen, zodat je het doelbedrag van je campagne eventueel nog aan kunt passen.

Het budget voor deze regeling is beperkt dus wacht niet te lang met het doen van een aanvraag. Krijg je een toezegging voor een bijdrage aan je crowdfundingcampagne? Dan heb je 3 maanden de tijd om te starten met je campagne. Daarna is de donatie niet meer ‘gereserveerd’ en kan het zijn dat je op de wachtlijst komt.

 

Al 17 groene initiatieven kregen een bijdrage aan hun crowdfundingcampagne! In totaal deden 974 supporters een bijdrage en werd € €120.951,42 opgehaald.

Campagnes

Klauterparcours van Haagse bomen

Laat de reeds gekapte Haagse bomen niet versnipperen! Help ons mee en geef ze een dankbaar tweede leven als een supervet Klauterparcours voor jong en oud!

Donaties

  • 111% Bereikt
  • €11.055,00 Opgehaald
  • 0 Uur te gaan

Natuurspeeltuin Voorschoten

Word supporter van het Speelbos in de Natuurspeeltuin Voorschoten en draag bij aan het bomenparcours en het hangnet.

Donaties

Vrijwilligers

  • 114% Bereikt
  • €6.862,02 Opgehaald
  • 0 Uur te gaan

Natuurlijk spelen op de kinderboerderij

Voor en door kinderen onze natuurspeelstrook opknappen en vernieuwen, zodat er weer volop gespeeld kan worden in het groen.

Donaties

Vrijwilligers

  • 101% Bereikt
  • €4.050,00 Opgehaald
  • 0 Uur te gaan