Voorlichtingsavond Haarlem op 6/9

Door Dionne Doets

Crowdfunding en crowdsourcing: introductie over het nieuwe fondsen- en vrijwilligers werven

Woensdag 6 september 2017, 20.00-22.00 uur in de Stadsbibliotheek, Gasthuisstraat 32, 2011 XP Haarlem

De gemeente Haarlem wil in het kader van ‘Samen Doen’ bewoners, ondernemers en partners ondersteunen bij maatschappelijke initiatieven. Ben je betrokken bij een initiatief waardoor Haarlem een fijnere plaats wordt om te wonen, werken of verblijven? En ben je op zoek naar manieren om geld te werven en mensen actief bij het initiatief te betrekken? Kom dan naar de introductiebijeenkomst over crowdfunding en crowdsourcing. 

Wat leer je?

Met crowdfunding en crowdsourcing start je een campagne om geld, hulp en materiaal in te zamelen voor je initiatief. Zo realiseer je niet alleen een project voor je buurt of stad maar je zorgt meteen voor meer betrokkenheid bij, en een grotere bekendheid van je project.

Tijdens deze introductie nemen we je, aan de hand van inspirerende voorbeelden uit Haarlem en van elders, mee in het werven van nieuwe fondsen, materialen en vrijwilligers. Je leert wat voor projecten zich lenen voor crowdfunding en crowdsourcing, hoe je anderen enthousiast maakt voor je initiatief, hoe je een campagne opbouwt en wat voor acties je kunt inzetten.

Voor wie?

De bijeenkomst is bedoeld voor iedereen (vrijwilligers, ondernemers, organisaties) die betrokken is bij initiatieven die maatschappelijke meerwaarde beogen. Voor beginners én gevorderde initiatiefnemers. Wil je na deze bijeenkomst actief aan de slag met een wervingscampagne voor je eigen initiatief, dan kun je binnenkort meedoen aan de vervolgworkshop. 

Aanmelden

Aanmelden voor de bijeenkomst is noodzakelijk, en kan door een e-mail te sturen naar info@voorjebuurt.nl onder der vermelding van ‘Crowdfunding Haarlem’ en met opgave van het aantal personen dat komt.