Workshop groene initiatieven Zuid-Holland 12-4

Door Aster van Tilburg

Ben jij bezig met natuurspeeltuin, een bijenlint, het opknappen van een landgoed of een ander groen initiatief in Zuid-Holland en denk je na over crowdfunding? Wil je met crowdfunding niet alleen geld inzamelen maar tegelijkertijd ook meer mensen betrekken bij je project? Vanaf oktober 2016 krijg je extra begeleiding bij het opzetten van een campagne via Voor je Buurt en Crowdfunding VoorNatuur en maak je kans op een bijdrage tot €5.000 van de Provincie Zuid-Holland. Meer weten? Kom naar de gratis workshop crowdfunding op woensdag 12 april vanaf 18.30 uur in het Provinciehuis in Den Haag!

“Het is een ontzettend leuke ervaring. Bijzonder om te merken dat zò veel mensen en bedrijven De Bult met een bijdrage willen steunen. Ik word hier echt blij van!”

Silke van der Meer, crowdfundde voor een uitkijktoren voor Natuurbelevingstuin De Bult.

Wat is crowdfunding?
Bij crowdfunding financier je een project doordat een grote groep mensen een relatief klein bedrag inlegt. Zo vorm je een groep mensen die zich betrokken voelt bij je project en wil meehelpen om er een succes van te maken. Tijdens deze workshop leer je hoe crowdfunding werkt en werk je een eerste versie van je crowdfundingcampagne uit. Je gaat dus niet alleen naar huis met tips en tricks, maar ook met concrete ideeën en een eerste opzet van je eigen campagne!

Begeleiding bij het opzetten van je initiatief door de IVN en de Groene Motor
De IVN en de Groene Motor zullen ook bij de workshop aanwezig zijn en kunnen je begeleiden en adviseren bij het opzetten en bestendigen van je groene initiatief. Bij de regiocoördinator van de Groene Motor kun je terecht voor bijvoorbeeld het lenen van gereedschap, advies over je projectplan en cursussen op het gebied van veiligwerken, maaien en snoeien, organisatie van vrijwilligers, groen erfgoed en groenprojecten in de stad. Ook bij de IVN kun je cursussen volgen om de kennis over de natuur te vergroten of te leren hoe je mensen betrekt bij de natuur. En de lokale Groen Dichterbij coördinatoren kunnen je verbinden aan andere groene initiatieven en je helpen met kennis over het opzetten van je initiatief.

Verdubbelaar van de provincie Zuid-Holland
De provincie Zuid-Holland draagt tot maximaal €5000 bij aan de crowdfundingcampagne voor je groene initiatief als je de andere helft via crowdfunding ophaalt. Op basis van je campagnepagina en twee vragen wordt beoordeeld of je een bijdrage krijgt, je hoeft dus nauwelijks extra werk te doen. In totaal is er €50.000 beschikbaar tot en met 2017, wacht dus niet te lang. Kijk voor meer informatie op www.voorjebuurt.nl/zuid-holland.

Wat? Workshop crowdfunding voor groene initatieven door Voor je Buurt
Wanneer? woensdag 12 april 2017 van 19.00 tot 21.30. Inloop vanaf 18.30 uur met soep en broodjes.
Waar? Provinciehuis, Zuid Hollandplein 1 Den Haag
Voor wie? Initiatiefnemers uit Zuid-Holland die bezig zijn met een groen initiatief en overwegen binnen een jaar te starten met crowdfunding.
Kosten? Gratis
Aanmelden? Stuur uiterlijk 6 april een e-mail naar info@voorjebuurt.nl met als onderwerp “Workshop crowdfunding Zuid-Holland” met je naam, het aantal personen waarmee je komt en een korte omschrijving van je initiatief.

“De workshop crowdfunding van Voor je Buurt kwam precies op het juiste moment. We hadden nèt die week ervoor besloten om crowdfunding te gaan proberen, maar eigenlijk hadden we geen idee hoe we dit moesten aanpakken. Dankzij het platform èn de handvatten die we kregen tijdens de workshop is de campagne zo goed gelopen. De begeleiding bij het opzetten van de pagina verliep ook goed en prettig. De toon van de pagina is enthousiast en aansprekend. Dit past goed bij ons. De bijdrage vanuit de Provincie was toch wel een kans die we niet mochten laten liggen. Meteen een mooie stok achter de deur om ook snel te gaan beginnen.” – Silke van der Meer

Benieuwd hoe zo’n crowdfundingcampagne eruit ziet? Deze twee imkers realiseerden met crowdfunding een bijenstal en vertellen over hun ervaringen: