Workshop natuurinitiatieven Noord-Holland 23-6

Door Aster van Tilburg

Ben jij bezig met stadsnatuur, een bijenlint, een tiny forest of een ander natuurinitiatief in Noord-Holland en denk je na over crowdfunding? Wil je met crowdfunding niet alleen geld inzamelen maar tegelijkertijd ook meer mensen betrekken bij je project? Vanaf juni 2017 krijg je extra begeleiding bij het opzetten van een campagne via Crowdfunding VoorNatuur en maak je kans op een bijdrage tot €5.000 van de Provincie Noord-Holland. Meer weten? Kom naar de gratis workshop crowdfunding op vrijdag 23 juni van 14.00-17.00 uur bij de IVN in de Hortus Botanicus in Amsterdam! Na de zomer kun je nog twee vervolgworkshops volgen. Op 27 september over de pitch, het campagneplan en stakeholders en op 18 oktober over de uitvoering en verduurzaming van je initiatief. Meld je aan via voornatuur@voorjebuurt.nl.

“Het is een ontzettend leuke ervaring. Bijzonder om te merken dat zò veel mensen en bedrijven De Bult met een bijdrage willen steunen. Ik word hier echt blij van!” – Silke van der Meer, crowdfundde voor Natuurbelevingstuin De Bult.

Wat is crowdfunding?
Bij crowdfunding financier je een project doordat een grote groep mensen een relatief klein bedrag inlegt. Zo vorm je een groep mensen die zich betrokken voelt bij je project en wil meehelpen om er een succes van te maken. Tijdens deze workshop leer je hoe crowdfunding werkt en werk je een eerste versie van je crowdfundingcampagne uit. Je gaat dus niet alleen naar huis met tips en tricks, maar ook met concrete ideeën en een eerste opzet van je eigen campagne!

Begeleiding en advies bij het opzetten van je initiatief door de IVN
De IVN is ook bij de workshop aanwezig en  en adviseren bij het opzetten en bestendigen van je natuurinitiatief. Hoe zorg je dat je initiatief nog meer bijdraagt aan de biodiversiteit? Hoe maak je je initiatief duurzaam en hoe werf je vrijwilligers?

Verdubbelaar van de provincie Noord-Holland
De provincie Noord-Holland draagt tot maximaal €5000 bij aan de crowdfundingcampagne voor je natuurinitiatief als je de andere helft via crowdfunding ophaalt. Op basis van je campagnepagina en het antwoord op de vraag “Op welke manier draagt je project bij aan het realiseren en verbeteren van natuur en biodiversiteit?” wordt beoordeeld of je een bijdrage krijgt, je hoeft dus nauwelijks extra werk te doen. In totaal is er €50.000 beschikbaar in 2017, wacht dus niet te lang. Je hebt tot 1 november 2017 om een campagne te starten. Kijk voor meer informatie op www.voorjebuurt.nl/special/noord-holland.

Wat? Workshop crowdfunding voor natuurinitatieven door Voor je Buurt en IVN
Wanneer? vrijdag 23 juni 2017 van 14.00 tot 17.00. Inloop vanaf 13.30 uur met koffie en thee.
Waar? IVN Noord-Holland bij de Hortus Botanicus, Plantage Middenlaan 2C , 1018 DD Amsterdam
Voor wie? Initiatiefnemers uit Noord-Holland die bezig zijn met een natuurinitiatief en overwegen uiterlijk 1 november 2017 te starten met crowdfunding.
Kosten? Gratis
Aanmelden? Stuur uiterlijk 20 juni een e-mail naar voornatuur@voorjebuurt.nl met als onderwerp “Workshop crowdfunding Noord-Holland” met je naam, het aantal personen waarmee je komt en een korte omschrijving van je initiatief.

“De workshop crowdfunding van Voor je Buurt kwam precies op het juiste moment. We hadden nèt die week ervoor besloten om crowdfunding te gaan proberen, maar eigenlijk hadden we geen idee hoe we dit moesten aanpakken. Dankzij het platform èn de handvatten die we kregen tijdens de workshop is de campagne zo goed gelopen. De begeleiding bij het opzetten van de pagina verliep ook goed en prettig. De toon van de pagina is enthousiast en aansprekend. Dit past goed bij ons. De bijdrage vanuit de Provincie was toch wel een kans die we niet mochten laten liggen. Meteen een mooie stok achter de deur om ook snel te gaan beginnen.” – Silke van der Meer

Benieuwd hoe zo’n crowdfundingcampagne eruit ziet? Deze twee imkers realiseerden met crowdfunding een bijenstal en vertellen over hun ervaringen: